Топла лимонена вода с мед и защо е толкова здравословно да я пием



Пиенето на чаша лимонена вода с мед сутрин е признат ритуал в източните култури. Лимонената вода стимулира храносмилателната система. Също така изчиства тялото от токсини.

Кристъл Дейвис е американка, която наскоро стана световно известна заради това, че сподели опита си от пиене на лимонена вода. В усилията си да направи нещо положително, Кристъл решила всяка сутрин да пие лимонена вода с мед, тъй като й било много интересно да види как това ще се отрази на здравето й. Когато нейният експеримент след една година приключил, тя била шокирана от положителните резултати. “Преди няколко години си купувах лекарствени средства с вкус на лимон и мед в аптеките, когато имах грип. Разбира се, те в известна степен ми помагаха, но трябва да отбележа, че бях малко скептична, когато реших да започна пиенето на лимонена вода. Но то се оказа съвсем друго и освен това много по-добро и по-полезно от праха, който купувах в аптеките.” – споделя Кристъл.

Топла лимонена вода с мед и защо е толкова здравословно да я пием

“Връщайки се към темата, аз реших да започна да пия топла вода с лимон и мед всяка сутрин в продължение на 12 месеца, на празен стомах. Чудех се дали тази напитка ще направи чудеса за тялото ми, както всички твърдяха.

И сега мога да кажа, че съм наистина щастлива. Пиейки тази напитка, не разбрах какво е това простуда в продължение на цяла година. Всъщност, аз бях толкова впечатлена от здравословното влияние на напитката, че започнах да я вземам навсякъде с мен, дори когато пътувах някъде.

Също така, аз вече не се нуждая от пиене на кафе. Лимонената вода ми дава много повече енергия.

Аз обикновено използвам половин лимон и една чаена лъжичка мед. За да се подготви тази напитка е необходимо първо да се свари водата и после да се охлади до разтваряне на меда, за да се съхранят неговите свойства. След това трябва да се добави лимоновия сок и да се пие напитката веднага след събуждане. Имайте предвид, че понякога лимоновият сок може да бъде повече или по-малко кисел, следователно, ако лимонът е прекалено кисел, към напитката може да добавите малко повече мед за да се подобри вкуса. Освен това, ако половин лимон е твърде много за вас, в началото можете да използвате изрезка от една четвърт лимон, докато не свикнете с вкуса.”

Напитката действително е много полезна и предлага множество ползи за здравето. Ето основните от тях:

Подобрява състоянието на кожата

Лимонът е много полезен за вашата кожа, а също така може да пречисти кръвта ви и да стимулира производството на нови червени кръвни клетки. Пийте топла лимонена вода всяка сутрин, за да стимулирате производството на колаген в кожата и да подобрите нейната еластичност.

Подобрява храносмилането

Лимонът стимулира черния дроб да произвежда повече жлъчка, което спомага за разграждането на храната в организма и усвояването на всички хранителни вещества в него. От друга страна, медът е мощно антибактериално средство, което убива вредните бактерии и предотвратява развитието на инфекции, като същевременно увеличава производството на слуз в стомаха и премахва токсините от организма.

Предотвратява инфекции

Тази невероятна напитка стимулира храносмилането и поддържа нормалното функциониране на дебелото черво, ефективно предотвратявайки проблеми с храносмилането. Топлата лимонена вода е естествен диуретик, който почиства уринарния тракт и премахва токсините от тялото.

Ще се убедите, че топлата лимонена вода с мед е един чудесен начин да започнете деня си. Напитката е изключително полезна, така че започнете да я консумирате още днес и скоро ще се почувствате много по-жизнени и здрави!

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!


Четете още:

🔴 Алкално-киселинният баланс и 10 начина за възстановяването му

🔴 Разширените пори по лицето ще изчезнат завинаги само след 3 дни!

🔴 Очистете червата си само с една супена лъжица от това средство!





Източник: otbaba





Коментари

горе