Така се правят уникални кашкавалени пури (в никой ресторант няма да ви сервират такива)




Прeдлагаме ви рецептата за чудни кашкавалени пури. Толкова са вкусни, че бъдете сигурни – в никой ресторант няма да ви сервират по-апетитни от тях. И защо да си харчим парите за боклуци като можем да си ги направим лесно и бързо сами, при това великолепни.

Трябват ни 200 грама кашкавал, едно яйце, три лъжици брашно, пет лъжици бира, щипка бакпулвер, сто грама олио.

Първо трябва да си нарежем кашкавала на по-дълги парчета. След това си разбъркваме хубаво жълтъка от яйцето заедно с брашното, бакпулвера и бирата.

Към тази смес после си добавяме и белтъците, които преди това вече сме разбили на сняг. Взимаме си нарязаните парчета кашкавал и ги потапяме едно по едно в готовата вече смес.

След това ги мятаме в загрятата мазнина в тигана и ги пържим, докато добият онзи апетитен и прекрасен златист цвят. Обръщаме ги от всички страни, но не бива да ги оставяме без надзор, трябва да сме до тях, за да не загорят.

Стават много бързо и са чудно вкусни. Идеални са, както за обяд, така и за вечеря и може да се гарнират със свежа салата, както и с доста други неща. Вървят страхотно ако пък ги поставите като гарнитура за риба. А може да ги полеете с различни и апетитни сосове.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!


Четете още:

🔴 Тези цветя носят късмет, пари и благополучие! (Непременно ги отглеждайте у вас)

🔴 Разведен мъж пише този епичен списък с 20 съвета за щастлив брак

🔴 Писмото на един баща до неговата малка дъщеря трогна всички и ги накара да се замислят!





Източник: ТОПактуално.ком





Коментари

горе