Стилиян Петров за борбата с левкемията: Минах през ада, но не бях готов да се предам



Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров разкри през какво е минал при борбата си с левкемията. Бившият футболист беше диагностициран с болестта през март 2012 г., но четири години по-късно успя да се излекува напълно.

Петров опита да се върне към професионалния футбол и проведе подготвителен лагер с бившия си тим "Астън Вила", но не получи предложение за договор. По-късно халфът разкри, че най-вероятно ще се насочи към треньорска кариера.

"Когато разбрах за диагнозата много въпроси минаха през главата ми, но нямаш отговор на тях. Месеци наред не спях, за да разбера защо ми се случва, но хората знаят, че отговор просто няма. Затова реших с моята съпруга да основем фондация, за да помогнем на хората", каза Петров пред BBC Radio 5.

Бившият национал обясни, че най-голяма помощ в годините на битка с болестта му е оказала неговата съпруга Паулина.

"С моето семейство минахме през ада. Двамата ми синове ме виждаха в състояние, в което нито едно дете не трябва да вижда своя баща. След това сме ги водили на психолози", каза 38-годишният Петров и добави, че синовете му Стилиян – младши и Кристиян не са можели да влизат при него, а са го виждали през малък прозорец.

"Паулина спеше при мен всяка нощ, хранеше се с това, което трябваше да ям и аз. Тя ми даваше пример, че трябва да го правя и да не спирам да се боря. Когато видиш, че някой оставя собствения си живот и този на децата си, в името на това ад оздравееш, това значи много. Не бях готов да се предам и тогава разбрах, че искам да живея, за да съм отново с близките си", каза още футболистът.

Петров продължава да играе на аматьорско ниво, като се състезава в Неделната лига. Той дори оцени спечеленият медал в тази надпревара като най-ценния в кариерата си.

"Плащам си таксата от пет паунда, за да играя и това ми харесва. Хората там са амбицирани да играят добре срещу мен, да ме ритнат, познават ме. След мач обаче сядаме да пием по бира и няма лоши чувства", добави бившият капитан на "Астън Вила".

През септември бившият национал разкри, че е отказал оферта да заиграе в Индийската Суперлига, където ще се състезава Димитър Бербатов. Той участва в благотворителния мач на фондацията на Бербатов през лятото, а след това и в юбилейния двубой на Приятелите на Христо Стоичков срещу дрийм тима на "Барселона".


Четете още:

🔴 Неповторимият Дамян Дамянов

🔴 Джоко Росич: Никога няма да забравя тези думи! (ВИДЕО)

🔴 Български роми в Германия помагат на бедни деца от Видин





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе