Децата ни отстрамиха пред Левски (снимки)



Хиляди деца от цялата страна, застанаха до своите родители и учители, за да отдадат почит и уважение пред гибелта на най-големия ни национален герой - Васил Левски. Малки и големи отрупаха с венци и цветя монументите на Дякона във всяко населено. Хлапета от редица училища се премениха в автентични военни униформи и припомниха за делото на великия българин. Те се подредиха в почетен караул, развяваха родния трибагреник и гордо рецитираха стихотворения, посветени на Апостола.

Честванията във Видин

"Образът на Левски задължително трябва никога да не се забравя, да се почитат винаги тези хора, които са се борили за България", заяви пред БНТ едно от децата дошли да се поклонят пред паметника на Левски в София.

Децата на Казанлък

"Левски на първо място е герой. Той жертва целия си живот, за да помогне на народа и това заслужава уважение", каза друго от малките родолюбци пред монумента в столицата.

Ритуалът в София, Снимка: Красимир Свраков

"Той нямаше да върши определена работа. Той щеше да помага на всеки. Според мен такъв човек няма нужда от професия. Той сам ще си намира какво да направи за народа”, смята третокласник от Хасково, цитиран от БНР. 

Свещи горяха за Апостола в Търговище

Проявите за 145 годишнината от кончината на Левски продължават през целия ден. Военни ритуали, изпълнени от Националната гвардейска част и духов оркестър, шествия, панихида и исторически възстановки са само част от възпоменателните събития по повод гибелта на Дякона. 

Децата на Разлог с минута мълчание за Дякона

Поклон пред паметта му! 


Четете още:

🔴 Ще познаете нещастните хора по тези 8 черти

🔴 Внимание! Готвят големи промени за всички шофьори, тези три нови закона може да ви ядосат здраво!

🔴 Откъде идват дрехите втора употреба





Източник: Кмета





Коментари

горе