С децата си Маргарита Хранова играела на карти, с внуците - футбол



Певицата Маргарита Хранова е част от голямо и сплотено семейство. Тя има две деца - Кирил и Кристиян Бойчеви, като освен това е и баба на още две момчета. По-големият от тях - Иван, след няколко месеца ще бъде абитуриент, а вече има шофьорска книжка. Кристиян е по-малък от батко си с 6 години. През август и двамата ще отпразнуват рожден ден. “Те почти се родиха на една и съща дата”, казва Хранова.

Малкият много обича да играе футбол. Големият също е фен на спорта, но сега има други приоритети - учи много, за да влезе в университет. “Още умува в кой”, казва Хранова. Специалностите, към които се е насочил, са свързани със софруер и компютри.

Хобито му обаче е творческо - харесва актьорското майсторство. Веднъж дори се явил на кастинг за риалити сериал по телевизията и бил одобрен. “Увлича се от театъра и изкуството, но засега мисля, че другото ще надделее”, казва Маргарита Хранова.

Съпругът ѝ съобщил,

че ще става баба

Когато се прибрала вкъщи, мъжът ѝ Кирил я посрещнал с каменна физиономоия. Той знаел, че двамата ще стават баба и дядо. Казал ѝ със сериозно изражение: “Седни тука, ако обичаш. Искам нещо да ти кажа”. Певицата доста се притеснила, че е станало нещо лошо, но изпълнила нарежданията. “Ами, ще ставаш баба”, съобщил ѝ Кирил. “Оф, това ли е, че какво по-хубаво! Така е дошло, прекрасно!”, отвърнала му Хранова. Много се зарадвала, независимо че синът ѝ тогава бил много млад - едва 20-годишен.

Закон - на Коледа и Великден 

всички заедно

Не е нужно да има повод, за да се събере семейството на Хранова на вечеря или обяд. Задължително всички са на линия за Великден и Коледа. “Ние сме една голяма фамилия от почти 15 души”, казва певицата. Тя много държи децата и внуците ѝ да спазват традициите.

Като малки на Великден винаги Иван и Кристиян боядисвали яйца. “Поомазват се повечко, отколкото трябва - нормално е, нямат похват. Въпреки това са много щастливи, когато боядисат някое яйце. Обикновено него избираха за бияч. Колкото и да са големи, винаги изпочупват всички яйца. Ако трябва да подарим на някого, нямаме здраво”, смее се Хранова.

По-строга със синовете,

отколкото с внуците

Хранова си признава, че по-малко се кара на внуците, отколкото на собствените си деца. Въпреки това се определя като строга баба.

“Аз обичам да ги държа изкъсо, както се казва. Имам предвид да не се лигавят, да бъдат отговорни, да се съобразяват и да спазват традициите. Е, като всички деца и те вършат лудории, но слава Богу, няма нищо фатално”, казва Хранова.

Тъй като се е грижила само за момчета, се е убедила, че не е хубаво много да ги глези. “Не знам с момичета как щеше да бъде”, смее се певицата.

“Като цяло се отнасям с внуците по един и същи начин като със синовете ми”, допълва Хранова.

През детството на Иван и Кристиян обаче имала повече свободно време, което да прекарва в игри с двамата.

Понякога сядали около масата и започвали да разбъркват тесте карти, точно както правела със синовете си.

“Играем и на футбол от време на време с внуците, понеже са много добри”, казва Хранова. В повечето случаи нейното участие се изчерпва с присъствието. “Подавам им понякога топката, ако няма кой”, разказва певицата.

Нейните

съвети за

възпитание

1. Изисквайте от внуците си уважение, а не ги глезете безпричинно.

2. Научете ги да се хранят правилно и да се държат добре на масата, за да не се чувстват неудобно на чужди места.

3. Много ги обичайте. В никакъв случай човек не трябва да е груб с децата.


Четете още:

🔴 НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КОРАБ В СВЕТА С БЪЛГАРСКИ КАПИТАН

🔴 Владо Пенев свали 20 кг, ходи пеш 20 км на ден

🔴 Почит към Левски и българските традиции в българско училище "Родна реч" – Осло





Източник: 24 часа





Коментари

горе