Неподкупните катаджии от Кубрат пак прибраха двама нарушители, пробвали да дадат и подкуп



Двама пътни нарушители, транзитно преминаващи през Кубрат и незапознати със славата на неподкупните местни катаджии, изгоряха при опити за подкуп и се озоваха в ареста. Първи на патрула от трима служители на пътния контрол попаднал 54-годишният С.Т. от Русе, който карал „Мерцедес” без да е минал годишен технически преглед.

За да не му съставят акт, той опитал да пробута 100 лв. на проверяващия го. За негово голямо нещастие попаднал точно на славещия се като най-неподкупния катаджия, дал на съд десетки нарушители за опити за рушвет, Николай Николов. Последвал арест и прибиране на русенлията в ареста на местното полицейско управление.

Към 15 часа в неделя същият екип спрял за проверка товарен бус „Мерцедес” със силистренска регистрация. При проверката било установено, че водачът Р.А. (42г.) от силистренското село Нова Черна, не си е платил в дадения му от закона едномесечен срок глобите. И той решил да се отърве от нова санкция като даде подкуп. Пробутал в документите 20 лв. Този път попаднал на друг от проверяващите от екипа. Резултат бил същият и за този нарушител – прибиране в ареста. И срещу двамата за започнати бързи производства за опитите за подкуп.

След години неуспешни опити водачите в района се научиха, че дори на шега не бива да опитват за пробутват пари на катаджиите, за да нямат допълнителни проблеми със закона. Незапознатите, с безкомпромисния стил на работа на служителите на МВР преминаващи, обаче все още си мислят, че може и да отърват санкция, като пробват да пробутват левове.


Четете още:

🔴 Иван Гарелов: Добрите новини и морето от омраза

🔴 Тервел Пулев: Доказах, че не възрастта, а уменията са от значение

🔴 Чудо от България! Дядо Иван на 102 години разкри тайната! Няма нито един ден с...





Източник: Труд





Коментари

горе