Осиновено българче става звезда в САЩ





Осиновено от американка българско момиче се превърна в спортна звезда зад океана, съобщиха западни медии. 13 годишната Лола Уолтърс се представя отлично в състезания по спортна гимнастика, въпреки че страда от сериозно заболяване на очите.

Милиони хора по целия свят станаха свидетели на тази красива приказка, която навярно ще има щастлив край. Въпреки невъзможността си да фокусира своя поглед върху определен предмет, Лола не се предава и показва истински талант за акробатика.

Когато младата спортна надежда била на две години, американката Бет видяла нейна снимка и на секундата се влюбила в малкото момиче. 43 годишната дама отдавна имала идея да осинови дете от Европа, но все не се решавала да направи съдбоносната крачка. Когато видяла снимката, жената дори не знаела, че българчето е оставено за осиновяване в Дом „Майка и дете”. Истински се зарадвала когато разбрала това и не се поколебала да предприеме необходимите действия.



След като били уредени законовите изисквания за осиновяване и Лола пристигнала в щатите се оказало, че момиченцето има заболяване на очите, наречено „нистагъм”. Според специалисти това е болест, при която очите се движат неволно наляво-надясно и не позволяват на пациента да преценява реално разстоянията, както и правели всичко да изглежда двойно.

Когато разбрала за това, осиновителката не се отказала от детето, а започнала да търси начини за лечение. Спортни специалисти я посъветвали да запише Лола на гимнастика, защото този спорт изключително много подобрява координацията. Така, преди малко повече от три години, Бет поверила момиченцето в ръцете на треньорите и то започнало да жъне успехи изключително бързо.

От своя страна Лола заявява, че не иска съдиите да правят отстъпки, заради проблемите с очите. Тя споделя, че когато е на състезание почти никой не знае за заболяването й.

Спортната гимнастика помага за по-добра координация:


Четете още:

🔴 Дари старо колело и зарадвай дете в неравностойно положение

🔴 Село Лещен – изпий сутрешното си кафе, вдишвайки свеж планински въздух

🔴 УНИКУМ! Две годишно българче чете и пише (ВИДЕО)





Източник: skandalno





Коментари

горе