Десислава Иванчева обяви кой стои зад атаката срещу нея (видео)



Преди малко в Специализирания наказателен съд бяха доведени кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, предаде репортер на Novini.bg.

Там ще се гледа мярката им за неотклонение, като от прокуратурата посикаха за двете и Петко Дюлгеров, "задържане под стража". Тримата са с повдигнати обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери. На влизане в съда Иванчева извика, че иска да говори с медиите, но водещите я полицаи я поставиха в заграденото пространство с бронирани стъкла.

"Парите на бяха в мен. Не знам как са попаднали в колата. Бяха под седалката. Ръцете ми не светеха като елха. Светеха отстрани малко. Маркерът е попаднал случайно там, като идва от листа, на който писах показания. По пръстите и дланите ми също не е имало светлина", обясни зад стъклото Иванчева и показа някакъв лист с ръкописен текст, като поясни, че целта на акцията срещу нея е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, който в момента е зам.-кмет в община "Младост", а самият сигнал е подаден от "Ваклин груп".

Справка показва, че "Ваклин груп" ООД е строително - инвестиционно дружество, с проекти в цяла София, но към момента те нямат обекти в "Младост". От самото дружество заявиха за Novini.bg, че нямат нищо общо с ареста на Иванчева и не са подавали сигнала, като добавиха, че в миналото са имали проблеми в общината на район "Младост" с преписки, които са били забавяни. 

От прокуратурата обявиха в съдебната зала, че настояват за най-тежката мярка, защото на база на събраните доказателства към момента може да се направи обосновано твърдение, че и тримата обвиняеми имат съпричасност към авторство на деянието. Също така има опасност и да се укрият.


Четете още:

🔴 Бърза и изключително вкусна вечеря за цялото семейство!

🔴 Руска смес-чудо бори високото кръвно! Трябва ви само…

🔴 Водата на Рупите е целебна! Лекува всичко!





Източник: novini





Коментари

горе