Абитуриент получи дом и костюм за бала



Бедстващото семейство от Елисейна, чийто дом изгоря навръх Цветница, дочака своето чудо. Абитуриентът Тихомир Трайков и майка му Росица вече се нанесоха в новия си дом - съседна на вече унищожената им къща в селото. Макар даренията още да не стигат за закупуването на новия дом, собственикът Таня Стоянова им връчи ключовете и от няколко дни осиротялото семейство не живее от милостта на съседите. 

Това не е единствената добра новина за Тихомир и Росица. Момчето вече избра и получи като подарък пълен "екип" за предтоящата си бална вечер. Фирма за облекло и верига магазини за обувки дариха на зрелостника мечтаните дрехи, които той лично избра.  

Припомняме, че злощастната съдба на семейството от Елисейна обедини община Мездра, Националното сдружение на сираците в България /НССБ/, бизнесмени и десетки дарители от страната и чужбина. Така за по-малко от месец Тихомир и Росица вече спят в свой дом и очакват с нетърпение абитуриентски бал. 

Към момента по сметката на община Мездра с титуляр Росица Стоянова са събрани 3 432.67  лв. За да изплати новия си дом, семейството се нуждае от още 567.33 лв. и заплащане на задължителните такси по прехвърлянето.

Желаещите да дарят финансови средства на семейството от село Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница, могат да го направят по сметката на Община Мездра,

банка „ДСК“-клон Мездра.

IBAN: BG95STSA93008425414500

BIC STSABGSF

Код за вид плащане- 445100

Необходимо е в основанието за плащане да бъде указано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова.

Потърпевшите от трагедията изказват благодарност към всички добри хора, отделили от личните си средства, за да им помогнат. Майката и бъдещият абитуриент уверяват дарителите, че всички финансови постъпления ще бъдат вложени единствено и само в покупко-продажбата на къщата.


Четете още:

🔴 Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?

🔴 Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!

🔴 Трампа - 1978 г., откъс от филма с Петя Дубарова





Източник: Кмета





Коментари

горе