Десертът, с който се стопих за лятото- истинска находка



Десертите са специални за момичетата: всички искаме да хапваме и да не пълнеем. Като дете не се замисляме какво ядем и колко калорично е то, но след определена възраст започваме да се притесняваме за фигурата си.

Днес ви предлагаме рецепта за сладкиш с моркови и сушени кайсии, слънчогледови семки и овесени ядки. Този десерт е невероятно вкусен и изобщо не вреди на фигурата ви.

 

Съставките

моркови 500 грама

Сушени кайсии 200 g

Овесени ядки 200 g

портокал 1 бр.

Слънчогледови семена 5 супени лъжици

сусам 3 ч.л.

мед 3 супени лъжици

сол 1 щипка

кардамон 1 щипка
 

 

Подготовка

Включете фурната, като зададете температурата 160 градуса. Докато подготвяте десерта нека тя загрява. Сега настъргайте морковите на ренде. 


В една купа смесете всичко- настърганите моркови, нарязаните кайсии, слънчогледови семки, сусама, овесените ядки, меда, кардамона, портокалова кора, щипка сол. Смесете всичко добре.


Покрийте тавичката  с фолио, сложете малко растително масло. След това поставете получената маса добре разпределена по цялата повърхност. Дебелината  не трябва да надвишава 2 сантиметра.

Печете за 20 минути. Извадете десерта, нарежете на квадратчета и печете още 10 минути. 


Готови сте, оставяте да се охлади, разделяте парчета и сервирате на масата.

Десертът от моркови може да бъде незабавно записан във вашия кулинарен бележник! Бързо се приготвя, съдържа само полезни съставки, не вреди на фигурата ви - не е рецепта, а находка. Между другото, ако вашите деца не обичат да ядат моркови, по този начин ще се научат и то с удоволствие. 

Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!


Четете още:

🔴 Диляна и Вяра се врекоха във вечна любов

🔴 Бесен екшън: Динко "изчаткал" два юмрука на крадлив ром и взел да се моли да възкръсне, но дошла полиция и... (СНИМКИ/ВИДЕО)

🔴 Готвят абсурдни промени в Закона за движение! Пътуваме до морето за... 14 часа!





Източник: За Жената





Коментари

горе