Война за наследството на дядо Добри! Пръкнаха се далечни роднини с претенции за имането на добряка от Байлово





Зловещ разнобой настава с парите от завещанието на дядо Добри! Роднини, които с години не са търсили добрия старец и не са му обръщали никакво внимание, сега се надяват на дял от наследството. А въпросното "наследство" са останалите пари в банковата сметка на починалия на 13 февруари Добре Добрев. Сумите в нея са изпросени с милостиня от добри хора за ремонти на църкви и манастири в цяла България.

Напрегнатата обстановка около завещанието на добрия старец след смъртта му разкриха негови близки, които са втрещени от поведението на сребролюбци от родата му.

"Първо на погребението се появиха хора, които или никога, или съвсем рядко са стъпвали при дядо Добри в къщичката му в двора на църквата в Байлово. Появиха се всякакви братовчеди и роднини - или поне представящи се за такива. А след това все по-усилено се заговори за дял от парите, които е оставил. Как е възможно такова поведение и такава алчност? Някои хора нямат срам! Та тези пари той ги е взимал от хората за храмове, а не за себе си или за родата", споделят пред ежедневник близки на благия старец.


Както преди няколко дни стана ясно, парите, с които Дядо Добри е разполагал към момента на смъртта си, правото да се разпорежда с тях получи малката му дъщеря Богдана. Такова е било желанието му, записано в завещание още от 2007 г. С паричните средства се очаква да бъде възстановена дейността на манастира (в колажа горе - б.р.), находящ се в село Елешница, община Елин Пелин.

Опасенията на най-близките до починалия старец са, че някои от алчните роднини може да оспорват завещанието му.


Четете още:

🔴 Весела Лечева посреща снаха  

🔴 Бившият мъж на първата дама Георги Свиленски: Обичах Десислава!

🔴 Мая Манолова бие Радев  





Източник: Ретро





Коментари

горе