Българче от Чикаго получи наградата „Луис Амстронг“



Наградата „Луис Амстронг“ носи името на най-известния джаз изпълнител на 20 век, чиито музикални умения и ярка индивидуалност превръщат джаза от регионална танцова музика в популярна форма на изкуство. Днес това е едно от най-големите отличия, които ученик, занимаващ се с музика и развиващ таланта си в тази сфера, в която и да е гимназия в Съединените американски щати, може да получи.
Отличеният с нея трябва да притежава цял куп качества, сред които попадат музикантски и изпълнителски дадености, умение за импровизация, лидерски способности и постижения.

Тазгодишният носител на трофея е българин!
Сред редицата смайващи постижения, които младия Живко Жеков има зад гърба си, сега е ред на още едно. На рафта с множеството му награди, вече стои и „Луис Амстронг“, за която е важно да се подчертае, че се връчва само веднъж годишно, на един-единствен музикант.
Живко може да се похвали и с още нещо, успех, който също не е за пренебрегване, а именно – той е единственият ни сънародник, спечелил престижния и почетен знак.
Музиката буквално тече във вените на нашенеца, който от малък се занимава с това изкуство, понеже и двамата родители на момчето са музиканти и певци, добре познати в българско Чикаго.
Дългите часове и дни изпълнени с репетиции днес дават своите резултати, каращи не само семейството му, но и всички наши съотечественици, независимо къде по света се намират, да се гордеят с просперитета му.
От името на целия екип на в. „България СЕГА“ пожелавам на Живко да покорява още върхове, да изкачва нови висоти и винаги да преследва целите си!

Никол Сашова
в. „България СЕГА“ 


Четете още:

🔴 Пътят до върха е ВРЪХ

🔴 Сладкарят Иван Александров: Тортата за кралската сватба ми отне цяла седмица

🔴 Българите в американската преса през 1912 година





Източник: България сега





Коментари

горе