Не ви ли е срам да мърсувате с Вапцаров?






Доживяхме и тази свинщина. Фолкпевачката Антонина "разстреля" от упор не кого да е, а големия поет Никола Вапцаров. На прицела на откровената простащина попадна едно от най-обичаните и интимно-лирични български стихотворения „Прощално“. Без да се съобразява с каквато и да е културна и естетическа мяра, чалгаджийката тенденциозно провокира и скандализира обществото, като дори е кръстила "проекта" си "Табу".

Откровената подигравка не се изчерпва с поднасянето на "Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин", с пръст в уста, който чалгаджийката облизва. Клипът към "песента" представлява порнографски материал, в който главни роли имат две жени, изглеждащи като държанки от харема на разголен мъж - техен пезевенк.

Чудя се къде е Министерството на културата, къде е Боил Банов. Чудя се дотам ли се изродихме в перверзния си либерализъм и ламтеж за печалби, че посягаме на светини.

Тая гавра, както е тръгнало, може да споходи скоро и други наши класици. И съм сигурен, че диващината и вулгарната идиотия няма да се спре нито пред Вазов, нито пред Ботев. Щом вече веднъж сме се пуснали по тая пързалка, спиране няма.

Да са ни честити Антонина и всички като нея, щом понасяме това да е новият културен и естетически повей на вековната ни държава! Как не ви е срам да мърсувате с Вапцаров? Ама то и това няма откъде да ви дойде.

Петър НИКИФОРОВ, Бургас


Четете още:

🔴 Княз с българска кръв е 123-ти в реда за британската корона

🔴 Български хора: Еленино, Бяла Роза, Дайчово и Право

🔴 Простреляната Симона проговори, вече е вън от опасност





Източник: Ретро





Коментари

горе