Лудото младо Деси Добрева (ВИДЕО)



Характерните ѝ къдрици носят варненските морски вълни в косите ѝ, а сърцето ѝ пази на топло богатия български фолклор, облагороден с джаз и поп – стиловете, в които Деси Добрева се чувства в свои води. Въпреки дългото странство в чужбина и изявата в меката на шоубизнеса Америка, певицата с ангелски глас събра над 100 професионалисти на сцена, за да създаде не модерен спектакъл или мюзикъл, а една народна приказка.

"Лудо младо" е проект, който се заформи преди около две години, когато направих първия концерт в „София Лайв Клуб“. Като идея обаче съществува в главата ми много отдавна, но явно сега му дойде времето“, споделя Деси пред „Монитор“. Дългият престой в мислите ѝ разширява мащаба на идеята до концерт-спектакъл.

Не исках да се ограничавам само с музикален концерт или с чисто танцов спектакъл, затова го нарекох концерт-спектакъл с перспективата да имам повече свобода като изпълнител - да бъде по-цветно, по-разнообразно, като в приказка, която води зрителя от една картина в друга, от едно настроение в друго. А мащабите се определят от това колко вярваш в тази приказка

усмихва се бившата беквокалистка на Слави Трифонов.

Крехките ѝ рамене успяват да понесет неимоверното количество работа покрай шоуто единствено с много хъс и „малко инат“. Само кукерите-сурвакари, които се качиха на сцената за първата изява от поредицата, с която ще обиколи странта, бяха към 50 човека. Но освен тях има още бенд, гост-изпълнители, хор, духов оркестър, танцов състав, солисти. „Имаше моменти, в които се чувствах като смазана - такава неимоверна умора усещах. Но после силите в мен отново се връщаха, идеите бъкаха ли бъкаха, и работата продължаваше - както казват старите хора "Като си се хванал на хорото, трябва да го играеш", като перпетуум мобиле е Деси. Признава обаче, че когато трудностите станат прекалено много, следва забавния, но мъдър съвет на майка си: "По една лъжичка майната му на всеки час".

За да съвпаднат с идеята на перфекциониста Деси Добрева, някои песни за спектакъла са презаписвани по няколко пъти, сменяни са инструментали, аранжименти, визии, преправяни са хореографии и дори няколко пъти ѝ се е наложило да лети до Америка, лично да закупи материали за специалните светещи костюми, който впечатляват в „Лудо младо“.

Най-тежък за мен бе периодът точно преди концерта в София, в който всеки ден трябваше да се организира нещо, да се правят технически срещи, райдери, интервюта, репетиции отделно с танцьорите и отделно с музикантите. Спях буквално по няколко часа на денонощие

спомня си Добрева, която усилено се подготвя за втория концерт-спектакъл „Лудо младо“ на 22 юни в Двореца на културата и спорта във Варна. И там Деси ще танцува буквално като луда, както в столицата. За да е равна с професионалистите на сцена обаче не е взимала специални уроци, а само е репетирала с хореографите от трупата на Нешка Робева. Искало ѝ се е да се включи в повече танци, но в крайна сметка се е отказала, защото част от сценичните ѝ тоалети не са удобни за танцуване. А и няма достатъчно време между песните - трябват около 2 минути след танца да възстанови нормалното си дишане.

И въпреки че все още смята за малка дъщеря си Алина и не я качва на сцената, тя практически участва във всеки момент от подготовката. Била е и на първия спектакъл „Лудо младо“, като не е спряла да танцува. „Дори по едно време няколко деца тръгнаха да се качват на сцената при мен, та се наложи служител да ги свали оттам“, смее се Деси. Тя с умиление си спомня, как още като едногодишно бебе Алина е „влязла“ в студио. „Наложи се да записвам в БНР и нямаше кой да я гледа, та тогава докато аз пеех в студиото, продуцентът Мая Райкова трябваше да я дондурка вън в градината“, разказва певицата.

В свободното си време, между репетициите, Деси отново се е обградила с музика, защото слага финалните акценти на нов, двоен албум. Написала е толкова песни, които още не е издала, че в един диск не се събират. А да не говорим, че ще останат и за още един лабум. Но той – по-нататък. „Засега подготвям нов сингъл, който, живот и здраве, ще излезе през есента“, допълва Деси. Но отказва да определя проектите си по жанрове и течения, защото постоянно прави завои в музикално отношение.

В това се крие особеността на моята музика - тя е пъстра и никога не е едностилова. Жанрът няма значение, той е един етикет. Важно е съдържанието, посланието, качеството и емоцията, които създаваш

категорична е изпълнителката, която завърши музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън. Престоят в Америка, успехите, наградите и популярността както у нас така и зад Океана, са може би една от причините Деси да мечтае на едро. Споделя, че като малка най-много блянувала да пее на една сцена с Майкъл Джексън. „Сега мечтая за по-прости неща като например това светът да стане по-добър“, смее се талантливата блондинка.

Въпреки че не е дишала един и същ сценичен прах с Джако, зад гърба си има много престижни награди. Два приза от The Billboard World Song Contest през 2005 г., The Great American Song Contest през 2006-та, 11th Asia New Singer Competition в Китай от 2010, Гранд-При на фестивала Еврофест 2014 в Скопие, Македония, Изпълнител на годината на БГ радио за 2010 г. са само част от статуетките на рафта в дома ѝ. За нея те са доказателство, че си заслужава да продължава да прави това, което прави. „Те са мили спомени и признание, от което всеки артист има нужда“, честна е Деси.

Но всеки голям успех се постига по дефиниция с много труд. А за да се трудиш неуморно трябва характер. Човек, който се чувства пълноценен не на екзотичен остров или с пълна банкова сметка, а когато е дал максимума от себе си във всяко отношение. И почивката ѝ е такава – пълнокръвна, с много смях, в хубавата компания, в топлата прегръдка, в лежерната разходка, в природата. Мога да седя и да съзерцавам морето с часове... Също така мога да седя и плевя буренясалото лозе с часове... Обичам да съм близо до природата и много обичам цветята“, надига завесата на другите си страсти Деси.

А днес, като я попиташ как ще се определи с една дума, бързо, точно и ясно скача и казва: „Лудо младо!“


Четете още:

🔴 Откриха в Плевен избягала от Търново седмокласничка

🔴 Мореплавателят Дончо Папазов: Ванга ми каза, че съм белязан от Бога

🔴 Калоян Паргов: Престъпници се стрелят, полицията само събира гилзите





Източник: Монитор





Коментари

горе