Сърцата на влюбените бият в синхрон?



Любовта винаги е била интересен обект за изследване и фактите, свързани с нейното въздействие върху нас, не спират да ни изненадват.

1. Сърцата на влюбените бият в синхрон

Все още няма обяснение защо се получава това уеднаквяване на сърдечния ритъм при двама влюбени. Но учените са доказали биенето на сърцата в синхрон по категоричен начин. Сега остава да обяснят откъде идва този ефект.

2. Майчината любов и „другата“ са еднакви

Проучване на германски учени доказа, че областите в мозъка, отговарящи за любовта в двойката и любовта на майката към децата, си приличат и съответно провокират едни и същи реакции.

3. Забавните мъже се харесват повече

Може да се каже, че това е общоизвестен факт. Но учените са открили и причина, която доказва безспорното твърдение. Според тях мъжете с чувство за хумор карат жените да се смеят повече, видимо изглеждат по-привлекателни, и това сериозно увеличава възможностите им пред нежния пол.

4. Любовта намалява физическата болка

Може да ви звучи невероятно, но ако двама влюбени си държат ръцете в периода, когато жената е в менструация, болката от цикъла чувствително намалява и се тушира. Според някои учени това се дължи най-вече на мисълта, която се измества в друга посока и неглижира физическото неразположение.

5. Любовта е наркотик

Да, точно така. Ефектът при влюбване е сходен с този от леките наркотици. Причината е, че силните чувства стимулират производството на допамин, особено в началната фаза, когато се създава истинска емоционална зависимост. Да не говорим за нивата на тестостерон, които буквално скачат в небесата под въздействие на сексуалното привличане.

6. Хората, които си приличат, се привличат

Дългогодишно изследване на американски учени доказа този интересен факт. А именно – хора, които си приличат физически, са много по-склонни да се влюбят един в друг, отколкото тези, които се различават твърде много.

7. Любовта и лудостта са… близнаци

Близнаци е условно казано и е своеобразно сравнение в еднаквостта, което използват италиански учени, обяснявайки приликата между двете. А причината любовта и лудостта да имат толкова много общи черти е в ниските нива на серотонин в мозъка, което се случва при влюбване и прави хората буквално да вършат глупости.


Четете още:

🔴 Ирен Ямами избродира 140 български шевици върху картата на България (ВИДЕО)

🔴 Ученички от Павел баня се бият и заснемат агресивните си постъпки

🔴 Резервация на почивка – какви са скритите капани





Източник: po-krasivi





Коментари

горе