Съдбата ни бие много жестоко и много болно



Получихме отговор от наш читател на тази сърцераздирателна изповед. Ето какво писмо ни изпрати Методи:

Приятелю , недей да се мъчиш и кориш!

Със смъртта на нашите родители животът не свършва. Имаме деца! Имаме или ще имаме внуци! А те са този стимул в живота ни, какъвто и ние сме били за нашите родители!

Паметта за мама и татко остава за дълго в нашето съзнание. И ние трябва да разкажем на децата си и на внуците си какви хора са били нашите родители. Нека те да го запомнят и да го пренесат върху себе си и върху своите деца.

Гордейте се с родителите си!

Да, тежко е, когато се приближаваме до родителският дом! И още по тежко и болно ни е, когато знаем, че там  ги няма тях! Но там е техният дух! Духът на обичта, духът на добротата и гостоприемството!

Пиша тези редове, защото и аз съм със същата орисия! Съдбата ни бие много жестоко и много болно! Аз съм в Русия от повече от 35 години. Оставих майка си и баба си в България. Отначало баба се помина. А тя за мен беше Майка!

А преди 5 години и мама си отиде. По причините на митническите закони аз не успях да бъда на погребението й! Пристигнах на другия ден след погребението. Не съм я видял със завинаги затворени очи. И това мааалко ме успокоява. Затова защото Мама за мен, в моето съзнание , е жива! Тя е такава, каквато аз съм я видял последния път, когато си бях вкъщи, преди нейната смърт.

Една година по-късно си замина завинаги и още един много скъп, много обичан от мен човек. Батко! Той с внезапната си смърт взе от мен нещо, което ме направи слаб и немощен! Той ми беше голям допинг в живота. При всеки спомен, при всяко гледане на снимката му очите ми се насълзяват. Не се срамувам от признанието си – започвам да плача!

На племенниците, на дъщерите съм дал наказ (сиреч приказ): Спазвайте си реда! Никой да не смее да ме изпревари! Пазете се! Пазете и внуците ми! Сега е мой ред!

А Бога моля за здраве на всички хора и на моите деца.

Приятелю, да ви даде Бог на вас и на вашите деца здраве, търпение и любов. Да се съберете всички под бащиния си покрив! И в двора ви да чуруликат весело внуци и правнуци!


Четете още:

🔴 Летен наръчник за кучето

🔴 Мира Радева: Борисов е най-успешният и най-ловкият български политик

🔴 Българите в чужбина вече ще могат да си сменят личните документи по електронен път





Източник: prekrasna





Коментари

горе