Куриоз. Търновка стана майка и баба в една и съща година



40-ГОДИШНАТА А. М. ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ СДОБИ С ДЕТЕ В НАЧАЛОТО НА 2018 ГОДИНА, А В СРЕДАТА НА ЛЯТОТО И С ВНУЧЕ. До куриозния случай се стигнало, след като първородната дъщеря на болярката родила няколко месеца след майка си. Така двете деца ще се обръщат към търновката с думите „мамо“ и „бабо“, макар да са връстници. Необичайното съвпадение всъщност не е случайност, а плод на многобройни опити и надежди.

Внучето на 40-годишната жена е родено от дъщеря й, която се появила на бял свят преди 22 години. Днешната баба тогава била току-що навършила пълнолетие и забременяла от училищната си любов. Живели на семейни начала с таткото на детето, но нещата не потръгнали и двойката се разделила. Няколко години по-късно болярката среща друг мъж, за когото се омъжва. Опитите да се сдобият с наследник удряли на камък и накрая прибегнали до асистирана репродукция. Първите ин витро процедури били неуспешни, но това не отказало съпрузите и дори ги мотивирало да опитат отново, тъй като по закон методът е позволен само за жени ненавършили 45 години. В крайна сметка в началото на лятото на миналата година тестът за бременност показал две чертички. Заради възрастта на А. М. проследяването на плода и състоянието й изисквало това да се случи в София и по тази причина всеки месец пътувала до столица. В началото на осмия месец била приета в частна болница, където останала до самото раждане през януари. Бебето е момче, появило се на бял свят с цезарово сечение.

Още докато била бременна обаче дъщерята също заченала. Радостната вест й съобщила през ноември и двете започнали да правят покупки за бъдещите си деца. Отишли дори заедно до София за препоръчвания от повечето гинеколози преглед по фетална морфология.

Дъщерята родила в средата на юли в търновската болница – момиче.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴
Седмокласник с 3 медала от Европейските детски атлетически игри

🔴 Wizz Air пак промени правилата за превоз на ръчен багаж

🔴 Цветана Манева: С Азис мислим и чувстваме по един и същи начин





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе