Чешма на път в Родопите разтапя сърцата на хората: На мястото си всичко, за което пътникът копнее



Често се случва да виждаме публикувани в интернет примери от България за разруха, мръсотия и последствия от хулигански прояви. Затова винаги е радостно, когато някой сподели нещо красиво, направено от хората за другите. При това не за някаква изгода, а напълно безкористно, с желание просто да си полезен на тръгналите на път. За едно такова място разказва Тихомир Тодоров в групата във Фейсбук „Видяно в България“. Ето неговия разказ:

„Нe си падам много по описанията, но ако не го направя може и да не стане ясно. Някои ми казаха, че това е нещо нормално, но за мен беше уникално. За съжаление досега никъде другаде не бях виждал нещо подобно.

Става въпрос за една крайпътна чешма, място за отдих. Намира се непосредствено след Широка лъка по посока Триград. Мястото е оборудвано от-до. Шкаф с подправки, вилици, лъжици, салфетки, сапун, пепелник,закачалки за дрехи, барбекю със запалка, метла, лопатка и… Ей, Бога ми, за този край може и да е нещо нормално, но аз никога досега не съм виждал такова място. Толкова чисто и подредено…

Господ здраве да дава на тези, които са го създали и поддържат и на всички, които го ползват и пазят.“


Четете още:

🔴 Tърновецът Мариян Данев обиколи света като казино крупие на круизен кораб

🔴 Как да бъдем здрави и през есента?

🔴 Златното момиче Стефани Кирякова: Майка ми получи инсулт и загуби говора си преди световното





Източник: vihrogon





Коментари

горе