Аз съм на 57 години и всяка сутрин хапвам по 7 сурови семки на закуска, не случайно те съдържат една от най-важните съставки за жените



полезни свойства на тиквените семки

След като ви запознаем днес с всички полезни свойства на тиквените семки сме сигурни, че много бързо ще ги включите в менюто си.

Тиквата се смята за едно от най-древните растения, които човек е започнал да яде. Което не е изненадващо, като се има предвид яркият, привлекателен цвят на плодовете. Има много вариации за приготвянето й, а вкуса й е божествен.

Но най-вече човек харесва тиквените семки , които отдавна са изсушават на слънце, а след това ги хапваме вкусно вкусно. Изяжте шепа от този продукт - и няма глад да усетите. Но освен за хранене, този продукт може да донесе много предимства, най-важното е да знаете как да го използвате

Тиквените семки се считат за най-ценният източник на полиненаситени мастни киселини омега-3 и витамин Е, чиято необходимост за здравето на кожата, косата и ноктите е изключително важно особено за нежния пол. Но ползите от тиквените семена за жените не свършват там.

Така че, в тиквените семена се съдържат фитоестрогени, които са подобни на женските хормони. Ето защо, яденето на продукта удължава младостта и дава на жената добро здраве. Установено е също, че яденето на семена понижава риска от рак на гърдата.

Полезни са тиквените семки и за тийнейджърите, защото този продукт помага за лечение на акне и пъпки. Всичко е заради цинка, тъй като дефицитът на този микроелемент води до проблеми с кожата. И за превенция е достатъчно да изядете само една супена лъжица на ден.

полезни свойства на тиквените семки

Използването на семена намалява гаденето. Ето защо, ако ви чака дълъг път, вземете няколко от тези прекрасни семена.  В допълнение, гадене по време на бременност може да бъде преборено пак с тях

Поради наличието на аминокиселина кукуритин, тиквените семена помагат да се борят с паразити, макар и не толкова ефективно, колкото фармацевтичните препарати. Във всеки случай продуктът може да се използва, за да се предотврати появата на паразити.

полезни свойства на тиквените семки

За да поддържаме мозъка си в добра форма, той се нуждае от добро хранене. В 70 грама тиквени семки съдържа ежедневно количество фосфор, което е необходимо не само за мозъка, но и за костите. Ето защо продуктът укрепва костите, ставите, гръбначния стълб. В рибата например съдържанието на фосфор е 2.5 пъти по-ниско.

Използването на тиквени семки при мъжете дава  положителен ефект върху простатната жлеза. Голямо количество цинк помага да се предотврати простатит и безплодие. В допълнение, тиквените семена са първият продукт, който подобрява сексуалното привличане. В същото време, тяхното редовно хранене помага да се намали и дори да се изкорени зависимостта от алкохола.

полезни свойства на тиквените семки

И все пак да се ядат семки на тиква просто е весело и вкусно. Фактът е, че продуктът съдържа триптофан - ценна аминокиселина, от която тялото ни произвежда серотонин, наречен хормона на щастието. Не е чудно, че азиатците, страдащи от постоянна умора, ядат тиквени семки, като по този начин се предпазват от депресия. Такъв полезен "антидепресант".

Сега е времето да преяждате с тиквени семки. Първо, реколтата се събира сега и можете да ядете пресен и следователно най-полезен продукт. На второ място, семената съдържат много цинк, което помага на тялото да се бори с есенния студ.

полезни свойства на тиквените семки

Не забравяйте, че тиквените семена са много чувствителни към топлинна обработка, така че колкото по-лесно се обработват, толкова по-полезни вещества ще останат. Препоръчваме леко да ги изсушите, след това отстранявате обелката и хапвате. Съхранявайте продукта по-добре в стъклен или керамичен съд на хладно и тъмно място.

И накрая, ще ви разкажем таен метод за увеличаване на полезните им свойства. За това изплакнете семената с вода и ги поставете в чиния. Изсипете вода, така че да покрие съвсем малко семената. Сега покрийте с марля и я поставете на тъмно хладно място в продължение на 2 дни. В този случай сменяйте водата на всеки 12 часа. Формираните кълнове яжте заедно с белените семки като отделно ястие или направете на салата. Вкусно и полезно!

полезни свойства на тиквените семки

Споделете тази полезна статия с приятелите си, оставете ги да научат повече за тиквата и нейните семена, докато този сезонен продукт все още е на рафтовете.


Четете още:

🔴 Гаджето на Божана истински красавец. Снимка на влюбената двойка

🔴 Млада жена в неизвестност от петък, последно видяна в столичен клуб

🔴 Малцина са щастливците, които знаят тайната му! Плодът, който има силата да спре косопада и да върне самочувствието:





Източник: За Жената





Коментари

горе