Сексзверове бродят за красавици



Убиецът на красивата русенска журналистка Виктория Маринова е примитивен, но неопитен звяр. Той е следвал блондинката по време на джогинга й, като вероятно я е набелязал отдавна. Това смятат криминални психолози, които помагат на полицията за изготвянето на профила на изверга, изнасилил брутално, пребил и удушил водещата на телевизия TVN в събота.

Убийството е извършено поред бял ден - около 14:20 часа, на пусто място - в дивата част на Дунав, след централната алея.

"Изтръгнатите слушалки, изпадналата шнола от косата й говорят за нападение в гръб. Мястото не е оживено, като няма как убиецът да е чакал в храсти, защото е нямал видимост. По-скоро е знаел, че набелязаната жертва тича често в този район. Не е изключено да е тичал известно време зад нея, докато чака удобния момент за нападение", категорични са експертите. Според тях има твърде много белези за предварително планирано убийство.

Макар да се работи по няколко версии - за убийство по личен мотив или заради професията на Вики, криминалистите по-скоро са склонни да работят по версията за класическо убийство със сексуален мотив изнасилване.

"Изнасилване трудно би могло да се инсценира, тъй като при аутопсия и изследване на травмите истината лъсва бързо. Жената е била притискана и удряна в главата, но тъй като има ДНК само от един човек, вероятно се е съпротивлявала с ръце. Там, под ноктите, е ключът към разкриването на убийството", коментират още експертите.

След зверското убийство на телевизионната водеща, което разтърси цяла България и е отразено от международните медии, общината в Русе взе закъснялото решение да постави осветление на лобното място. Случаят болезнено напомня убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, за което е осъден Николай Русинов-Чеци. Яна е убита след купон в Маймунарника в тъмната тогава част на националния парк. Тялото й е открито два дни по-късно. Тя е обезобразена от млатене в главата с ръце и предмети, а ребрата й са потрошени. Шест години обвиненият за убийството се разкатаваше из съдебните зали, като първоначално по случая бе арестуван съвсем различен човек. До последно в съдебна зала не е доказано изнасилването. Затова и Чеци твърди, че сексът с Яна бил доброволен, а след него я оставил да спи в храстите на парка жива.

Със зверски побой е придружено и животинското изнасилване на двете сестри Христина и Росица Белнейски. Открити са в изоставена местност преди 12 години. Аутопсията на убитите сестри показва, че двете са починали от тежки черепно-мозъчни травми вследствие на удари с тъп предмет. По-малката сестра Христина е и душена. Тя е била изнасилена вагинално преди смъртта си, а сестра й Росица - анално. Доживот след над десет години е осъден Лазар Колев. Той е закован от ДНК материал, който криминалистите наричат "лична карта" на изнасилвача. За целта са направени над 50 биологични изследвания, които така и не разплитат напълно случая, но са достатъчни, за да уличат Колев като извършител. Както при случая с Яна, така и със сестрите Белнейски не става ясно имало ли е съучастник в извършването на тежките престъпления.

Без съмнение остава случаят с друго жестоко убито младо момиче - Пламена Стефанова. 19-годишната красавица е затрита от мъж, на когото не отвръща на чувствата. 32-годишният Джалил Шафкъ дебне момичето, за да го отвлече. Отвежда го в къщата си насила. След жесток побой я насилва безскрупулно, след което се самоубива.

Пламена е открито в къща на бул. „Липник“ в Русе, намираща се до жп надлеза при военното поделение. Гледката била потресаваща. Тялото й голо, цялото в кръв. Наоколо се търкаляли изпочупени бирени бутилки. Двата етажа на къщата са изцапани с кръв. Според полицаите несподелена любов е подтикнала Джалил към престъплението. То обаче не е първото, което извършва 32-годишният мъж. През 2005 и 2006 година той посяга на две ученички. Осъден е за гаври, придружени с побой и обир.

Общото в ужасяващите случаи с изнасилените и затрити момичета са тегавите съдебни процеси и извратените сексуални възприятия на извършителите, обобщават експертите. Те са категорични, че подобни прояви се характеризират с физическа бруталност. Сексуалното престъпление е начин за освобождаване на натрупана агресия и гняв, коментират психолозите. При него е използвана много повече физическа сила, отколкото е нужна за овладяване на жертвата и проникване в нея.

Автор: Калина Едрева


Четете още:

🔴 Д-р Любомир Канов с точен анализ на душата на изрода, убил Виктория Маринова

🔴 Няма по-силен талисман от майчината благословия! Ето как да я направите правилно

🔴 ПИК: Убитата Виктория с богат любовник от голяма фирма в Русе





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе