Волейболистките приключиха с успех световното



Волейболистките на България завършиха с победа участието си на световното първенство в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков разгромиха Азербайджан с 3:0 (19, 20, 20) в последния си мач от група „F“ от втората фаза на шампионата в Осака.

Така нашите приключиха на 6-о място в групата с 4 победи, 5 загуби и 11 точки, а напред продължават само първите три тима в двата потока. В крайното класиране България ще раздели 11/12-о място, както бе и на предишното световно в Италия през 2014 г.

Най-полезни за българския тим срещу Азербайджан бяха Мирослава Паскова, капитанката Христина Русева и Нася Димитрова, съответно с 13, 12 и 11 точки за победата.

За азерките звездата на отбора Полина Рахимова се отчете с 16 точки.

„Показахме отбор и игра, която цяло лято е нашият коз. Без да блестим с определени хора, блестим като отбор. Проблемът ни на световно бе, че досега не сме играли мачове срещу такива съперници и не знаехме чисто психологически как ще реагираме като цяло“, сподели старши треньорът Иван Петков.

„Имаше големи драми и хубави моменти на това световно първенство. Мисля, че изкачихме едно стъпалце по отношение на играта в тежките моменти“, каза и капитанката Русева.


Четете още:

🔴 Вижте античното злато, иззето от иманярска банда, в която е участвал и служител на ДАНС (СНИМКИ и ВИДЕО) Четирима души са с повдигнати обвине

🔴 Българи със злато в акробатиката на младежката олимпиада в Буенос Айрес

🔴 13-годишното момче, премазано от футболна врата, почина





Източник: Монитор





Коментари

горе