Коя възраст е най-подходяща за раждане-На 40 години някои искат да станат баби



Планирането на бременност е отговорен и много индивидуален въпрос. Някои искат да бъдат млади майки вече на 40 години да станат баби, а някои искат да отделят време за кариера или да натрупат достатъчно ползи и знания, които могат да бъдат предадени на детето.

Наскоро учените завършиха едно от изследванията си и казаха, че първото раждане е пряко свързано с продължителността на живота.

Ще ви разкажем на каква възраст е добре да се роди първото дете, според учените.

Кога да родим първото си дете

Преди 10 години всички казваха, че колкото по-рано раждате, толкова по-добре за вас и за детето.Казваха, че тялото е младо и ще се справи с всичко.

Нормата за раждане на първо дете е на възраст 18-25 години. След това се удължава на 28 години, а след това се премества на малко повече - 21-30 години. Но бременните жени над 30-годишна възраст в нашите родилни болници често се наричат ​​”стари”.

Но наскоро изследователи от португалския университет Коимбра заявиха, че жените, които раждат за първи път на 30 години или повече, живеят по-дълго. Те сравняват очакваната продължителност на живота на жените, които раждат на 20 години, и тези, които имат дете след 30 години. Най-важното заключение, постигнато от учените, е, че по-късно родилите  първото си дете, по-дълго са останали млади и са живели повече години.

Също така, жените, които са родили първо дете на възраст над 30 години, са по-малко склонни към сенилна деменция. И в списание “Menopause” са публикувани резултатите от друго изследване, което показва, че в ДНК на майките, които са раждали след 33 години, има определени маркери, отговорни за дълголетието. Няма такива маркери в ДНК на младите майки. Но учените не могат да кажат защо това се случва.

Някои психолози и социолози вярват, че майките след 30 години имат по-стабилна психика, така че нервната им система страда по-малко. Други казват, че закъснелите майки са по-успешни и образовани, за да могат да си позволят качествен начин на живот, който отново засяга дълголетието.

Смятаме, че всичко е много индивидуално. Трябва да раждате, когато се чувствате готови за това. И възрастта няма значение, най-важното е, че здравето позволява. Разбира се, възрастовите граници са се изместили отдавна и никой не се обажда на 40-годишни жени, които не се смятат за възрастни, както беше преди 30 години. Въпреки че едно 20-годишно момиче може да има всички предимства и да притежава необходимите знания за живота.

Но има хора, които вярват, че майчинството отслабва жената по-лошо от цигарите и алкохола .
И на каква възраст смятате, че е най-добре да родите първото си дете ? Кажете ни в коментарите и споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!


Четете още:

🔴 Днес почитаме паметта на най-великият български светец, небесен закрилник на целия български народ

🔴 Намериха телефона на Виктория след разпита на Северин (Снимки)

🔴 Ето кой адвокат ще защитава жестокия убиец Северин!





Източник: За Жената





Коментари

горе