Как да си направите сами натурален сух шампоан



В продължение на много десетилетия повечето жени се изправят пред въпроса дали да си измият косата сутрин или вечер? Всъщност този проблем е много по-глобален, тъй като експертите препоръчват да измивате косата си не повече от два пъти или три пъти седмично , докато някой дами я мият всеки ден

Козметичната индустрия не беше глуха от желанията на потребителя, а праисторическият номер с бебешката пудра стана нов хит. Сух шампоан - инструмент, който бързо и ефективно премахва замърсяванията. Просто трябва да го поставите на скалпа и ще отложите миенето на  косата си. Ефектът е много по-добър, отколкото от праха, но има и недостатъци. Редакторите ни днес ви предлагат да направите сух шампоан без недостатъци със собствените си ръце!

Сух шампоан у дома

Сух шампоан у дома

Направете косата си блестяща и копринена, дайте й приятен аромат само за 5 минути, без да се налага да я миете. Това звучи съблазнително, но ако използвате закупен сух шампоан , трябва да сте внимателни. Голямо количество химия, запушва порите - това са два големи минуси на този инструмент. Третият, разбира се, е цената: качественият продукт винаги е скъп.

Рецептата за сух шампоан е толкова просто, колкото бране на билков чай ​​от готови съставки. Естествеността и почти нулевата цена не могат да не ви зарадват.

Подготвихме три рецепти за шампоани : за блондинки, черни и брюнетки.

Сух шампоан за нормална коса

Ще ви трябва:

4 супени лъжици нишесте (царевично или картофено) 
0,2 ч.л. куркума 
6 капки есенциално лимоново масло

За кафява и руса коса

Ще ви трябва:

4 супени лъжици нишесте
1 супена лъжица какао
1 ч.л. канела
0,5 ч.л. куркума
6 капки етерично масло от розмарин

За черна коса:

4 супени лъжици нишесте
1.5 Чл. л. какао
1 ч.л. канела
1 ч.л. активен въглен
0,5 ч.л. куркума
6 капки етерично масло от лавандула

Внимателно подбраните съставки изпълняват всяка своя роля. Скорбялата абсорбира себум, какаото дава на къдриците приятен аромат, а също прави шампоана невидим за косата и куркума - естествен антисептик .

Етеричните масла могат да се използват сами. Състоянието на лимоновото масло, лавандула овлажнява и изправя, а розмаринът стимулира растежа на косата. При приготвянето на естествен сух шампоан е много важно как да смесите всички съставки.

Сух шампоан у дома

Удобно е да се съхранява в солница и прахообразни буркани . Методът на приложение е още по-опростен: нанесете сместа върху корените на косата, масажирайте скалпа и грижливо срешете косата. Чиста и красива коса навсякъде и по всяко време! Ако сте харесали нашата статия, кажете на приятелите си за това.


Четете още:

🔴 Три години по-късно Гъмов призна за Преслава

🔴 Шофьорите с нарушения ще плащат "Гражданска отговорност" с до 400% надценка

🔴 Клела съм се в теб, Българийо!





Източник: За Жената





Коментари

горе