Пловдивчанка: Срам ме е! "Заедно" не успя



Коментар, в който изразява разочарованието си от откриването на Пловдив 2019, ни е изпратила пловдивчанката Виолета Стайкова. В него тя се дистанцира от своя съгражданка, която, отново в писмо до marica.bg, защитава ЕСК от нападките на тв водещата Ани Салич.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Тъжно ми е и се чувствам малко засрамена от моите съграждани, особено от пловдивчанката, която ‚натрила‘ носа на Ани Салич. Въпросната пловдивчанка се самоизтъква с факта, че е трето поколение пловдивчанка от пъпа на Пловдив и туй то. Културата ѝ е в кръвта по наследствена линия и тя няма никаква нужда да я развива и облагородява в себе си. Това е жалко! А думите ѝ към телевизионната водеща звучат в пълен дисонанс със слогана „Заедно“.

"); } else { document.write(" "); }

„Заедно“ не успя. С тенденцията наложена от кмета и хората, които организираха „грандиозното“ събитие по откриването на ЕСК, нямаше как да успее. В действията и думите им духът „Заедно“ липсваше. Но пък не липсваха обидите и дразнещото авторитарно държание на Иван Тотев, на който явно целта му е да направи Пловдив по свой образ и подобие и обяви за хейтъри всички, които имат различно мнение от неговото. Не знам колко е културно - на мен ми е обидно. Но в Тотевград това явно е нормално.

Не познах Пловдив в спектакъла по откриването, не усетих духа му, макар и аз да се считам за не знам кое си поколение пловдивчанка – ако изобщо това е някакъв повод за гордост. През цялото време имах усещането, че сценарият на „грандиозното“ събитие е писан от здраво надрусан с амфетамин болен мозък. Болен и бездарен. Репликите на децата ме хвърлиха направо в отвъдното, но не в рая. Музикалният съпровод пък ми се строи подходящ за парти на Ибиза – сещате се, от онези партита с много бонбони и мнооого бяло. Айляк, майна. К‘во му е? Купон да има.

Но най-обидно ми стана за Валя Балканска, която изглеждаше като красива кръпка сред цялото мазало от неопределени звуци и светлинни дефекти и пушеци, носещите се от адската кула.

Всъщност едно нещо на кмета не може да му се отрече – препратката към древния град (Вавилон имам предвид, не Пловдив), символ на духовно блудство, му се получи отлично. Поздравления!"


Четете още:

🔴 "От цяла София само г-жа Каравелова бе единственият мъж"... За мъките на хората, които "бодат в очите"

🔴 Настася Искренова живее в истинска приказка

🔴 Латинка Петрова празнува 75 години: Смирение, мерене на кръвното и редовна гимнастика!





Източник: Марица





Коментари

горе