Имоти на корумпирани богаташи висят в календар (СНИМКИ)



„Да си видиш имота в календар !”. Така вероятно звучи новата страшна клетва, която си разменят хора, притеснени за законността на доходите.

Причината е в хрумването на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество , известна повече като „Антимафия”,  да пусне  необичаен календар за новата 2019 година. 

В него са снимани част от конфискуваните имоти на бизнесмени с незаконни доходи.  „Правим го по италиански пример, целта е да има и превантивен ефект”,  обясниха от КПКОНПИ пред  TrafficNews.bg.   Пак по италиански модел тази година за пръв път експерти от Комисията  ще поставят и в страната ни на къщи или имоти табели, на които  ще пише, че те са отнети и се продават в полза на държавата. 

Календарите с респектиращата колекция конфискувани хотели, вили и даже ниви висят в почти всички кабинети на оглавяваната от Пламен Георгиев структура.

Януарската страница е посветена на дейността на комисията, но още за февруари се вижда внушителeн мезонет на варненеца Дончо Михайлов. Комисията с дългата абревиатура му е отнела имущество за  196 900 лева.

Когато прелистим на април, се вижда китна резиденция в село Градец,  притежавана преди от Руси Хубенов и предоставена безвъзмездно за нуждите на полицията в Котел.

За юни е избрана вила в рустикален стил в габровското село Спанци, конфискувана от Веселин Наковски, който се е простил с имущество за 3 288 916 лева.

 

Цяло ромско имане грее за август. Златните накити са отнети от клана Маринови от Долни Дъбник.  Иван и Иванка Маринови, както и техните синове Станю и Горан, са с обвинения за пране на пари. Като цяло ромската фамилия е обедняла с 3 242 268 лева.

За септември вместо снимка на поредния конфискуван имот е сложен респектиращ лозунг: „Чрез качествено управление към ефективно отнемане” .

Пример за такова ефективно отнемане е  цяла кооперация с магазин, сервиз и автомивка в Айтос, притежавана от съгрешилия Феим Мурадов.

За декември, адекватно за сезона, илюстрацията е апартамент в хотел в Банско, конфискуван от  Марин Герганов.

От КПКОНПИ са горди, че това е вторият пореден календар с избрани трофеи от дейността на комисията.  Първото издание, което е напечатано за началото на 2018 г., започва с януарска гледка към хотел „Танне” в Банско, отнет от немския гражданин Манфред  Дийл, сурвакан общо за 7 050 142 лева. 

 

Освен лъскави къщи и хотели, там може да се види дори кораб-ресторант на река Дунав, отнет в полза на държавата от Васил  Кънев.

Селекцията за следващия календар на КПКОНПИ още не е ясна, но в нея е напълно възможно да се появят имоти на видни тежки фамилии като Стайкови, Арабаджиеви и Баневи, прогнозират колекционери на уникалните издания.



Четете още:

🔴 Вижте колко много порасна малкия син на Коцето и как двамата се забавляват (снимки)

🔴 Извънредно! 80-годишен мъж беше намерен мъртъв в дома си в Белослав, вече има задържани

🔴 12 лесни и ефективни кулинарни съвета, разкрити от майстор готвач





Източник: trafficnews





Коментари

горе