Анита Мейзер влиза в затвора за 2 години



Присъдата на Ани Желева, по-известна като Анита Мейзер влезе в сила, съобщават от държавното обвинение. Решението е влязло в сила от 11 февруари, като във ВКС е приключило наказателно производство срещу нея. 

Надарената с женски прелести варненка е призната за виновна по двете обвинения - за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг Николай Димов, като за всяко от тях съдът е определил наказание "лишаване от свобода" в размер на 2 години. По правилата на групирането на наказания, е определено Мейзер да изтърпи две години затвор при общ режим в Сливен. Наложена ѝ е и глоба от 4 000 лв. Уважен е граждански иск от близките на починалия Николай, в размер на 100 000 лв.

Анита Желева бе обвинена и предадена на съд за това, че на 14 август 2016 г. по непредпазливост е причинила смъртта на съпруга си Николай Димов, който поискал да го върже със "свински опашки", за да демонтрира силата си, като ги разскъса. По-късно стана ясно, че се е надценил и се е задушил при опита за демонтрация на сила. След обърканите обяснения на цицорестата миска, разследващите я задържаха, като една от основните заподозрени за смъртта на културиста. Тогава тръгна и друга версия, според която Мейзер предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай, за да не я задържи в ареста. В съда миската каза, че е имала лични отношения с полицая, който сега си връщал. Тя на няколко пъти сменя версиите си, като първоначално се призна за винова, а след това се отрече от показанията си. За последно тя смени версията си пред Апелативния съд във Варна. Тогава заяви, че не е поставяла свински опашки на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал. Преди това Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една свинска опашка на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в другата стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв. Според втората версия, мисиската тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай лежал по очи на масажната маса, като имал само една свинска опашка на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него. Заръчал й да не се бави повече от половин час, за да правят после секс. Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса, където го била оставила. В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, защото обичал да се шегува. Мейзер седнала върху трупа и след като се уверила, че Николай няма пулс, се паникьосала. Побягнала към кухнята, за да търси веро и ножици, с които да среже свинските опашки. По думите й няколко пъти разтръсквала тялото, отричайки обаче, че се е опитвала да го изнесе със сак на колелца от жилището, както твърдеше по-рано при разпитите.

Обратът в показанията си Мейзер обясни с уверенията, които получила от прокурорката по делото за условна присъда, ако се признае за виновна. Тогава получи 3 години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за затова, че е предложила подкуп на разследващия полицай. Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото наказание, от което изкара близо 2 години в ареста и затвора в Сливен. Окръжният съд във Варна й наложи и глоба от 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай от 150 000 лв. По време на следствието срещу Мейзер бяха изготвени 17 експертизи, някои от които бяха по отношение на здравословното й състояние. Причината за освобождаването й беше точно това влошено здравословно състояние. "Боли ме дясната гърда. Срокът на имплантите е изтекъл. Още преди 4 години", заяви в съдебната зала скандалната миска в опит да докаже, че здравословното ѝ състояние не позволява да остане в затвора. След това съдебен лекар се произнесе по здравословното състоянието на Анита. Стана ясно, че овдовялата за втори път българка с двойно гражданство, се оплаква от бактериална инфекция и от силиконите си. Докторът се произнесе, че изследванията показват възпалителен процес, но препоръча изследванията, поставянето на диагноза и лечението да се извършват в ареста. След като магистратите се запознаха с медицинските изследания, осовободиха Мейзер, за да се лекува. Тя вбеси местните журналисти с финта, с който излезе през парадния вход на Окръжната следствена служба и избяга с предварително извикано такси, вместо да излезе от следствения арест, където я чакаха за изявление. След това се потопи в неизвестност, като само дъщеря й и най-близките й прители контактуваха с нея и бяха в час за лечебните й процедури. Сега, след приключилото наказателно производство на ВКС срещу скандалната миска, Анита Мейзер се връща отново в затвора.


Четете още:

🔴 Дъщерята на Фатик: Средният пръст е голямата ми любов!

🔴 Левски не може да е светец, убил е дете

🔴 Уникалната любовна история на Майстор Зоро от Петрич! Избягал от сватбата си, за да гледа мач на любимия си "Беласица"! (ВИДЕО)





Източник: Монитор





Коментари

горе