Златен медал за Радослав Димитров от финала на турнира по информатика Innopolis Open



Ново страхотно представяне за български гимназисти. Днес беше финалът на международния турнир по информатика Innopolis Open. Четирима български ученици се пребориха с конкуренция от 6000 състезатели от 54 страни и се класираха за последния етап на турнира. Радослав Димитров, Иво Карагьозов, Иван Смиленов и Сали Басри премериха сили с 250 от най-добрите информатици в света. Техен ръководител е Бисерка Йовчева от школа „А&Б“ Шумен.

Радослав Димитров (МГ Пловдив) се представи блестящо и постигна втори най-добър резултат на турнира. Така той грабна заслужен златен медал. На Иво Карагьозов (МГ Варна), Иван Смиленов (Школа „А&Б“ и ППМГ Шумен) и Сали Басри (Школа „А&Б“ и ППМГ Шумен) не им достигна малко, за да вземат медали. Но самото класиране на българските ученици до финала на толкова сериозно състезание по информатика е голям успех.

Турнирът Innopolis Open е сравнително млад, но бързо влезе в календара на международните състезания по информатика. Това беше четвъртото издание, като за първи път участва и България. Състезанието се провежда в нетрадиционен формат – 5 задачи за 5 часа.

Мястото на провеждане е Иннополис в Татарстан, Русия. Това е високотехнологичен град, създаден преди няколко години с цел да се превърне в научен център.


Четете още:

🔴 Криминален архив, 1997 г.: В руска кръчма в Лондон ВИС и СИК поделят бизнеса си

🔴 Джулия Робърт събра всички погледи на Оскарите с най- зашеметяващата рокля и визия, в която сме я виждали (снимки)

🔴 Прочутият астролог Анджела Пърл за март 2019 г. – ОВЕН, ТЕЛЕЦ, БЛИЗНАЦИ необичайни събития. РАК, ЛЪВ, ДЕВА късметът е на ваша страна.





Източник: mediabricks





Коментари

горе