Предлагат общински отличия за двама рибари, спасили момиче, хвърлило се от Моста



Да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас двама рибари, спасили от удавяне млада жена – това предлага в докладна записка общинският съветник Георги Дракалиев.

В ранните часове на 2 март тази година 28-годишна жена се хвърля в морето от Моста на бургаския плаж. Момичето страда от психично заболяване и предприема тази постъпка в опит да отнеме живота си.

Съвсем случайно наблизо се оказват двама рибари, които реагират бързо и успяват да спасят давещата се, изваждайки я от студените морски води. Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията, където престоява няколко дни и опасността за живота й е отстранена с полагането на големи усилия от страна на лекуващите я лекари.

По данни на бургаската полиция, имената на мъжете, извадили я от морето, са Милен Камбуров и Парган Аргинян.

„Тяхната адекватна и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот и безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като действия като техните трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас“ – посочва в мотивите си Дракалиев.

Очаква се предложението да бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в края на този месец.


Четете още:

🔴 Алекс и ловната дружинка на Ласкин отбелязаха рождения му ден (снимки)

🔴 Пълна детоксикация на тялото за 1 ден в 5 стъпки

🔴 Алекс Сърчаджиева и ловната дружинка на Ласкин се събраха за рождения му ден (СНИМКИ)





Източник: gramofona





Коментари

горе