Бебета-герои, родени 650 и 950 грама, бяха изписани от пловдивска болница



Това са част от начините, които гарантират по-добра прогноза от проведеното лечение. В отделението се прилагат и множество други иновативни подходи и методи за лечение.

Пример за това е музикалната терапия и съпътстващия я уред, който следи за нивото на шума в отделение, тъй като малките пациенти се нуждаят от тишина и спокойствие. Също и специалните октоподи-играчки, пипалата на които наподобяват майчината длан.

Те се взимат от майката за определен период от време и след това се връщат при детето. По този начин връзката „мама-бебе“ се запазва близка и детето постоянно усеща познатия аромат на мама. Всичко това е от съществено значение за правилното развитие на недоносеното и за по-бързото му възстановяване и изписване.

Юлия и Владимир са едни от многото малки пациенти, които преминават всяка година през едно от най-големите неонатологични отделения в страната ни. След проведеното лечение и двамата бяха изписани - Юлия с тегло 2100 грама, а Владимир - 2060 грама, в добро състояние.

За изминалата 2018 година над 250 бебета са преминали през неонатологията на най-голямата специализирана АГ болница в Южна България „Селена“, а за тази година само до момента този брой е 70.

Пациентите са под постоянни грижи на тесни специалисти - детски кардиолози, хирурзи, имунолози, невролози, гастроентеролози и други.


Четете още:

🔴 Манолова: Топлофикация - София е взимала по 1000 лева от абонати, които й дължат стотинки

🔴 Добре дошли в държавата без конфликт на интереси!

🔴 Владимир Илиев – Медалът на изкуплението





Източник: Дарик





Коментари

горе