Благоевградчанин приет с пълна стипендия да защити докторска степен в престижен китайски университет, в топ 31 по рейтинг в света



Благоевградчанинът Димитър Владиков е приет с пълна стипендия да защити докторска степен (PhD) в най-елитния китайски университет и №31 по рейтинг в света – Jiaotong University (Шанхай).

Наричан още „Китайския Харвард”, университетът в Шанхай е сред водещите в Китай. В момента Митко преподава български език в университет е Пекин. Успехът за момчето от Благоевград е огромен, тъй като само трима кандидати са допуснати до защити на докторска степен, а Митко е един от тях. В света има около 23 000 университета, Владиков е завършил в ЮЗУ, който е с рейтинг, класиращ го на около 5600 -то място. За сравнение АУБ е на около 4800 място, а най-старият български университет СУ е малко над 2000-та позиция.

Университетът, в който преподава в момента Митко, е на 1300 място, а този в който ще защити докторат е 31-и. Владиков в момента е директор на българското училище в посолството на Р България в Пекин.

Марти Иванов


Четете още:

🔴 Вярно куче пази починалата си стопанка

🔴 Чудо с ризата на свети Димитър

🔴 Младоженци бягат от соца с гумена лодка





Източник: Струма





Коментари

горе