Борисов с признание: Не сме идеални, но по-добри няма!



След като Цветан Цветанов оповести списъка на ГЕРБ за кандидати-членове на ЕП, премиерът Бойко Борисов коментира случващото се в страната.

"Изборите за ЕП винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далече от България и избираме скъпоплатени чиновници и те не са важни. Само, че за пакета "Мобилност" месеци наред работа, чартъри, камиони, шофьори, деятели, транспортни работници, протести... И накрая двама излъчени от България евродепутати не отиват на гласуване и сагата не приключи в полза за България", коментира той.

По думите му българи са отрязали главата на транспортните усилия и сега затова се наложило много ангажименти за мобилизиране на евродепутати по този въпрос.

"За нашите опоненти в ляво не искам да говоря, защото не са ми интересни. Нагледал съм се, наслушал съм се на всякакви кампании. Яд ме е за тези, които казват, че са вдясно и се борят да имат един или двама евродепутати и цялата им кампания ще е против нашия съюз. Те не се бият с БСП, те ще имат за задача не да изпратят много депутати, а да рушат нашия съюз, за да върнат ДПС и БСП на власт", каза Борисов.

Премиерът допълни, че е лошо, когато и хората на ГЕРБ ги хванат в грешка. "На конференцията ви говорих, сега пак ще ви кажа: За хората от БСП апартаментите и ниските цени са никакъв проблем. Те живеят в държавни жилища от 9 септември до ден днешен и никой не им ги взе А те взеха всичко на хората и затова не могат да почувстват какво се е случило. Лошо ни удариха. И от това зависи дали сме си сложили обица на ухото.

Борисов допълни, че няма съмнения че листата на ГЕРБ, обединена с тази на СДС е по-добра от всяка друга.

"Нямам съмнение, че гледайки я, непредубеденият човек вижда можещи, знаещи и красиви хора. Забранявам ви да се вкарвате в говоренето на омраза", допълни Борисов.

Премиерът коментира, че атаките са видими, но допълни, че с всичките си грешки ГЕРБ продължават да са първа политическа сила.

"Дори когато грешим, си понасяме наказанията. Взимаме си забележка и повече не го допускаме. Затова внимателно с чувство за вина, с чувство за гордост от свършената работа по всяка тема", отсече той.

По думите му, политическите им опоненти от БСП не са компетентни и никой, освен Сергей Станишев не е познат в Европа. "Кой ще излезе с нашите евродепутати да се мери?", попита той.

Премиерът заяви, че е оптимист за Европа и че всеки, който си тръгне от там ще изпита трудности. Това именно се случва в Лондон и дори е трудно да се коментира какво точно се случва там. "Тепърва там ще берем горчивите плодове. Много отдавна казах, че ще има тежък Brexit с тежки поражения. Свършат ли парите, започват и кавгите", предупреди той.

Бойко Борисов заключи речта си с думите: "Не сме идеални, но по-добри все още няма".


Четете още:

🔴 Нана направи завещание - водещата се бори със зъби нокти, но реши да се подсигури

🔴 Златните съвети на баба Цветана от село Труд, която стана на 100, а е започнала да работи от 5-годишна

🔴 Джуди Халваджиян взриви мрежата с новини за "Господари на ефира" (СНИМКА)





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе