Учени разкриха какъв сън предвещава скорошна смърт!



В продължение на повече от 10 години американски лекари от хосписа на Бъфало наблюдават умиращи пациенти. Периодично, пациентите са интервюирани и записват техните истории за това, което са видели в съня си. В резултат са събрани над 13 хил. свидетелства и разкази, които са анализирани. Резултатите са публикувани в списанието на Националния център за биотехнологична информация (NCBI). Задачата на лекарите е да оценят честотата на сънищата, сънувани от пациентите, тяхното съдържание и взаимодействието на тези фактори със смъртта.

88% от пациентите съобщават за невероятно ясни и цветни сънища и твърдят, че ги усещат като в действителност. Най-често в съня на пациентите се явяват починали роднини и приятели, които разговарят ​​с тях.

59% са имали сънища за това как отиват на екскурзия, купуват билети и опаковат багаж, а също така се намират в самолет или влак до мъртвите си роднини или до тези, с които не искат да се разделят.

29% от пациентите са виждали само живи роднини в съня си, а 28% съобщават за повтарящи се сцени от „минали животи“, които оставят приятно усещане. Серия от подобни сънища започват 10 седмици преди смъртта. През последните 3 седмици честотата на сънищата се увеличава и съновиденията стават по-ярки.

След този експеримент учените стигнаха до заключението, че сънищата могат да бъдат източник на комфорт за умиращите и затова изискват клинично внимание и по-нататъшни изследвания.

Четете още:

🔴 Една бензиностанция в София, в която (най-вероятно) ви лъжат (ВИДЕО)

🔴 Не съм очаквала да ме управляват толкова прости хора (ВИДЕО)

🔴 Най-лесната и бърза рецепта за кекс и всеки път може да си го правите с различен вкус





Източник: За Жената





Коментари

горе