Злато за Биляна Дудова на европейскотопървенство по борба



Първо злато за България от европейското първенство по борба в Румъния! Биляна Дудова стана шампионка в категория до 59 кг, след като победи на финала рускинята Светлана Липатова с 3:0, предаде Би Ти Ви.

Родната състезателка завърши първенството в Букурещ без загубена точка. За Дудова това е трета поредна титла на Стария континент, като всички те са в различни категории - през 2017 г. при до 55-килограмовите, а на следващата при до 57. 21-годишната Дудова е и сребърна медалистка от световния шампионат през 2018 г. В категория до 55 кг Евелина Николова загуби с 4:10 от украинката Ирина Хусяк.

Българката започна отлично, записвайки четири поредни точки, но впоследствие съперничката ѝ на свой ред влезе в серия от 10 точки и грабна европейското злато.

Преди това Миглена Селишка също се задоволи със сребро в Букурещ. Тя остана на 15 секунди от европейската титла при до 50-килограмовите, отстъпвайки на украинката Оксана Ливач. Съперничката ѝ бързо поведе с 2:0, но Миглена успя да върне една точка. Ливач изпрати извън очертанията Селишка, с което поведе с 3:2.

Родната боркиня обърна резултата до 4:3, но в самия край не успя да удържи на напрежението и отстъпи с 4:6.


Четете още:

🔴 Хиляди спират лекарствата за кръвно с цяра на Бай Добри от Костенец

🔴 Миролюба Бенатова: Цветанов показа среден пръст на Борисов

🔴 Внукът на Тато си купи самолет (снимка)





Източник: 24 часа





Коментари

горе