Великденско чудо с Мариана от Пловдив



Не само по Коледа, но и по Великден се случват чудеса. Това каза пловдивчанката Мариана Мърцева, чийто съпруг изгоря при пожар, а жилището им стана на пепел. Трагедията се разигра на 16 август м.г. в апартамента им в район "Тракия". В ранния следобед тъкмо семейството се стягало да пътува за море с нощния влак, когато телевизорът започнал да пуши. Пламъците бързо обхванали покъщнината. 57-годишният й съпруг Антим  Мърцев, преподавател в селскостопанския техникум в Садово, се опитал да гаси, но телевизорът избухнал и го оставил на място. 21-годишната им дъщеря Гергана в този момент отсъствала.

"За нула време всичко се превърна в пепел. Останах без дом. Нямаше къде да нощувам. Търсих подслон у приятели, а после шест месеца живях в приюта за бездомни в Пловдив", върна лентата със сълзи на очи жената.

Един ден решава да посети в приемния ден кмета на района Костадин Димитров. И с плач му разказва съдбата си. "На 6 февруари дойде при мен и ми сподели несгодите си. В район "Тракия" неведнъж сме правили чудеса - помагали сме на хора в беда, погребвали сме социално слаби. Трогна ме разказът на Мариана и реших да помогна", припомни Димитров.





Много бързо се събрали хора, които започнали безвъзмездно да помагат на вдовицата. Появили се и дарители. "Сега апартаментът е изцяло нов - ремонтиран, обзаведен", каза кметът. И връчи ключовете на Мариана.

"Даде ми дума, че по Великден ще се прибера у дома. Не мога да повярвам, като гледам какво е направено", разплака се Мърцева. За финал кметът й подари голям телевизор, а доброволците, участвали в благородното дело, бяха наградени с плакети и грамоти.

"Само с едно обаждане, всички откликнаха", припомни Димитров. Вдовицата пък му подари по икона да го закриля. "Прие присърце моята трагедия. Сега домът ми е неузнаваем. Има всичко, само съпругът ми го няма. Животът ми се обърна не на 360 градуса, а с главата надолу. Но съм признателна, че чужди хора откликнаха и ми помогнаха и морално, и материално", признателна е тя. Дъщеря й Гергана е студентка в Националната спортна академия и непрекъснато давала кураж на майка си. Не искала от нея средства, а работела и учела, и с живота се борела.


Четете още:

🔴 На 20 април е Лазаровден - в този ден словото добива магическа сила, замесват се кукли и още за празника:

🔴 "Перките на Графа" с нова жертва, сътрудничка на Стефан Данаилов е в "Пирогов"

🔴 В Япония жените пият и ядат предимно 2 храни и затова са толкова слаби цял живот- тайната им е разкрита





Източник: 24 часа





Коментари

горе