Предотвратете бръчките и разтяганията по лицето с този метод!



Кажете “Сбогом” на бръчките по лицето си с няколко прости трика!

Добре поддържаният млад и свеж вид не е само въпрос на красота, но също така и на жизнено-важна необходимост. Вие може и да не се тревожите за възрастта си, но да внимавате за кожата си е задължително условие!

Доста често борбата с бръчките започва в областта около очите, където неоправдано бяга от вашето внимание. С течение на времето е трудно да заличите бръчките и на вас ви става все по-сложно да отклонявате вниманието си от “мрачната група.”

Как да се отървете от бръчките?

Бръчките са естествени и затова борбата с тях трябва да бъде естествена! На първо място в своя арсенал трябва да бъде превенцията. Най-добрият начин да се отървете от бръчките може да бъде само липсата им! Бъдете бдителни: първите бръчки могат да се появят още на 20 години.

Млада кожа за по-дълго време:





Овлажняване

Най-простият, но ефективен начин е да поддържате кожата си хидратирана. Сухата кожа страда от липса на еластичност, тя се разкъсва, трие, износва.

Жените със суха кожа могат да използват кремове, маски и козметични масла. Нормалната кожа изисква редовни грижи, а мазната кожа – използването на ексфолианти. Обърнете специално внимание на носа!

Контрол на мимиките

Прекомерното разтягане на кожата може да доведе до последици под формата на бръчки. Опитайте се да бъде дискретни и с течение на времето ще ви стане навик. Това е особено опасно, ако сте в лошо настроение! Ако твърде често се мръщите, на челото и носа ще се образуват дълбоки бръчки, от които след това е много трудно да се отървете.





Гимнастика

Гимнастика против бръчки – естествен и ефективен начин да тренирате кожата и мускулите на лицето си. Тя ще помогне на кожата ви да бъде в добра форма за дълго време и да се запази свежия й вид. Ние ще ви покажем как да я направите!

Гимнастика на лицето

Бавно пощипвайте веждите от носа и обратно до 1 минута (приблизително 10 пъти).

Сложете си ръката или двете си ръце на челото си хоризонтално (можете да използвате няколко пръста, не цялата длан). Леко издърпайте кожата нагоре и бройте до 10. Затворете очи и броите до 10. Това упражнение се повтаря 3 пъти с кратки почивки.

Поставете средния си пръст по средата между веждите и носа си. Сложете и показалците си върху тях. Започнете да се мръщите, но продължавайте да държите пръстите си плътно на мястото им. Няма как да се появят бръчки! Направете 3 серии по 10 пъти.

Комплексът от тези три упражнения трябва да се осъществява в продължение на пет минути, а резултатът е гарантиран! Тази гимнастика може да се разрежда с масаж на лицето.

Старанието и грижата са много по-добри от скъпите и неефективни средства. Правете упражнения за лицето си – те също имат голям ефект. Отложете стареенето!

Споделете тази статия с всички, защото младостта никога не е твърде продължителна!


Четете още:

🔴 Житейската драма на една майка в Благоевград (ВИДЕО)

🔴 Семейството на Мустафа Карадайъ е построило хотел с пари по САПАРД

🔴 Златните ръце на леля Тодорка лекуват болни само за 3 минути





Източник: otbaba





Коментари

горе