За да живее - бебе Калина трябва да се оперира до месец юли. Дарете средства!




Дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда на 22 март. Тя се развива добре през първия месец от живота си. Като всички бебета малката Калина развива жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозира, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден Калина получава вътрешен кръвоизлив и е приета по спешност в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин били твърде високи. Тези симптоми показват, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това може да са много...






Следват множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина” във Варна излизат с пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.
Семейството е изпратено в София в болница “Пирогов” с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, преценяват, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях е: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина е насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

Сега има надежда: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не е направена поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург Калина е с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).






Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв.
Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем необходимите средства в срок, пишат родителите на момиченцето в своята Facebook страница. 
Въпреки сивия живот по многото болници, ежедневните изследвания, процедури, болка и системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин и няма търпение да порасне, разказват още родителите ѝ. 
Помогнете да спасим тази малка и чиста душа!
Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!
Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):
BG78UBBS80021083667140

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова
PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com



Четете още:

🔴 До 100 лв. на ден изкарват гъбари

🔴 Българка става втори Кристо

🔴 КЕВР: Парното поскъпва заради обстановката в Иран и Венецуела





Източник: Актуално





Коментари

горе