По трудния начин приятелката ми разбра, че не всичко в живота е пари



Много момичета са готови да направят и невъзможното, за да се сдобият с мечтания пръстен и да се омъжат за любимия. Но моята приятелка е изключение, защото тя отказа на приятеля си. Факт е, че много от нас живеят с фалшиви очаквания за луксозна сватба, огромен брилянт на ръката и бъдещ комфортен семеен живот. Анелия беше от онези, за които се казва, че са родени със златна лъжичка в устата. С мен, простото момиче от предградията, тя се запозна на семинар по международни отношения, организиран от университета. Въпреки че произхождам от скромно семейство, двете бързо се сприятелихме. Независимо от завидното си материално състояние, Анелия се оказа добър и мил човек. Когато всичките й заможни приятелки я отхвърлиха заради вътрешни интриги в компанията им, тя дойде при мен за съвет. Подкрепих я и оттогава приятелството ни стана още по-силно.





В трети курс Анелия се запозна с Борис: местния красавец и мечта на младите студентки. Първоначално той не й обърна особено внимание и нагло я наричаше "мацка". Бавно, но сигурно, приятелката ми успя да намери подход към него, ставайки по-скромна и спокойна. Като цяло няколко месеца по-късно Борис отвърна на чувствата й. Година след като завършихме университета, красавецът беше толкова влюбен в Анелия, че съвсем логично реши да й предложи брак. Спомням си деня, в който приятелката ми се запозна с бъдещите си свекъри. Същата вечер тя дойде при мен, цялата обляна в сълзи. Оказа се, че семейството на любимия й е бедно, не отговаря на стандартите на нейното, а младото момиче не беше готово за подобна реалност. Когато Борис й казал, че след сватбата ще живеят с тях, буквално изпаднала в шок.





Опитала се да го убеди да приемат финансова помощ от родителите й, но той категорично отказал. Така Анелия започна да се съмнява в желанието си да стане негова съпруга. Седмица по-късно, Борис, който не подозираше за съмненията й, в компанията на приятели, всичките отрупани с цветя и подаръци, я покани в ресторант, за да й направи официално предложение. Пред възторжените ни погледи, той падна на колене, извади кутийката с пръстена, задавайки най-важния въпрос на вечерта: " Ще станеш ли моя съпруга?" И тогава Анелия се разплака, обърна се и избяга ... В заведението настъпи тишина. Борис се изправи на крака, хвърли цветята и си тръгна. Изминаха пет години. Аз се омъжих, а приятелката ми все още е самотна. Тя си мисли, че майката на бившия й любим я проклела. Не вярвам, но не искам да я огорчавам. Борис се ожени за друго момиче, разви собствен бизнес и днес живее в голяма къща. Нека историята, която ви разказах, послужи за пример на младите читателки. В края на краищата, най-важното не са парите, а любовта. А всичко друго ще дойде с времето си.


Четете още:

🔴 Тайната, която Валентина Терешкова и Юрий Гагарин крият 50 години

🔴 Синът на Стефан Данаилов – Владимир: Обичам баща си, не съм бил наранен (Снимки)

🔴 Защо в София никой не се къпе?





Източник: Труд





Коментари

горе