Добавяш шепа сол към шампоана и разклащаш хубаво. Решава куп проблеми от омазняване до накъсани краища:



Сигурно сте чували за кафелната сол - най-често използваната сол в готвенето. Обикновено е йодирана, което означава, че в нея е добавен йод.

Можете да си купите един във всеки магазин за стотинки. В същото време малцина знаят, че солта е най-добрият помощник за красотата на косата и кожата на главата .





Кафелната сол е известна със своите полезни свойства и се използва в много козметични продукти. Днес ще ви научим как с помощта на най-обикновена сол да решите куп проблеми с косата си.

кафелна сол





Ако косата ви се омазнява бързо, предлагаме да изпробвате следната рецепта:

Добавете шепа сол към шампоана, който обикновено ползвате. Разклатете флакона и нанесете получения продукт върху косата. Оставете да подейства за 3 минути, така че шампоанът да се абсорбира в скалпа. Изплакнете обилно с течаща вода. След процедурата, състоянието на косата ви ще бъде идеално! На четвъртия ден ще забележите колко е намаляло съдържанието на мазнини в скалпа и косата. 

сол в шампоана

Като алтернатива можете да опитате по-съвременни солни процедури. Смесете солта с балсама си, затоплете тази смес върху печката и я нанесете равномерно по цялата дължина на косата. Задръжте за 20 минути и изплакнете. Този метод се бори не само с мазна коса, но и предотвратява разцепването на краищата и значително увеличава обема на косата ви!

Опитайте този лесен метод и споделете резултатите с нас!


Четете още:

🔴 Българка влиза в рекордите на "Гинес" с най-мощния глас (ВИДЕО)

🔴 Лили Иванова печели над 1 милион

🔴 66-годишна търновка откри голямата си любов в Италия





Източник: За Жената





Коментари

горе