Баба ми издаде тайна при приготвянето на картофки, всички вкъщи полудяха по тях



Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно ястие изобщо, пише кулинарката Цвети Цанева от сайта hera.bg.

Едва дочаквам пресните картофи и копърът да станат, веднага я приготвям. Издаде ми я баба ми В следващите редове ще ви разкрием една уникална рецепта, по която всички вкъщи полудяха.






Продукти:

1 кг картофи
2 бр средно големи тиквички
3- 4 стръка копър
4- 5 скилидки чесън
Яйца според броя на порциите
Сол на вкус, мазнина по избор

Приготвяне:

Включваме фурната на 200 градуса

Пресните картофи само изтъркваме с телче или с нож, но не много старателно – ципата им е още твърде тънка, а ако я махнем съвсем, отнемаме от вкуса им.






Нарязваме тях и тиквичките на полумесеци. Слагаме ги в тава за печене с мазнина, сол и един пръст вода. Аз смесих олио от тиквени семки и зехтин – добави страхотен вкус!

Слагаме във фурната и печем докато картофите не омекнат малко. Можете да покриете с фолио, за да стане малко по- бързо и да добият задушен, а не печен вкус.

Междувременно наситняваме копъра. Скилидките чесън намачкваме първо, а после нарязваме на много ситно. Намачкването прави така, че той да отпусне целия си аромат.

Изваждаме тавата от фурната и омесваме копъра с чесъна с полуготовото ястие. Чукваме от горе яйцата според хората, на които ще сервираме.

Печем още малко до готовност на яйцата. А може, когато сервирате, и да натрошите сирене отгоре.


Четете още:

🔴 Зодиите, които правят от мухата слон

🔴 Гърция - втората родина на българина през лятото

🔴 Една разтърсваща романтика от 70-те. "Осъдени души"





Източник: Блиц





Коментари

горе