Мая Манолова обявява на 4 септември решението си да играе за кмет



Мая Манолова със сигурност ще се кандидатира за кмет на София. Омбудсманът ще оповести решението си на 4 септември, научи сензационно Lupa.bg от човек от екипа й. Тя ще се яви като независим кандидат и ще търси подкрепата на гражданския сектор, левицата и новото движение на Слави Трифонов.





От няколко седмици Манолова работи по кандидатурата си и вече дори има малък щаб от 20 души. В екипа й е и популярният журналист Иван Гарелов, който ще бъде неин пиар и евентуално говорител. Мая дори си е поръчала социологическо проучване сред 1600 столичани, според което би успяла да стане кмет на София след балотаж с кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Според проучването, при директен сблъсък Манолова-Фандъкова, омбудсмана би получила 56,8% от гласовете, а настоящата кметица - 44,2%.





Само преди ден Манолова обяви в интервю, че би приела всяка подкрепа, освен от расисти и ксенофоби. "Очаквам подкрепата на всеки, който смята, че си върша работата добре - и на Слави Трифонов, и на гражданина Иван Петров. Единствената подкрепа, която не бих приела и публично ще отхвърля, е на партии и личности, които споделят расистки и ксенофобски и антихуманни идеи. Тази подкрепа гласно и публично отхвърлям", казва Манолова.


Четете още:

🔴 Георги Христов изригна: Изгониха ме от България!

🔴 Триумф на Ивет Лалова в Хърватия

🔴 Майка към сина си-Ти си грешка на младостта ми! Баща ти беше прав, трябваше да направя аборт





Източник: lupa





Коментари

горе