6 кухненски трика за хитри домакини, а 3-тият ми е любим няма петно, което да не мога да премазхна с него



Има няколко неща, които трябва да се съхраняват във всяка кухня, освен прибори за хранене, кърпи и други кухненски прибори. Според редакторите ни обикновената забравена креда е едно от тези неща, които задължително трябва да имате

Няколко пръчки тебешир струват стотинки, но спестяват стотици пъти повече. Освен това, поради някои свойства на това бяло вещество, за него е много трудно да намерите алтернатива, което го прави почти безценно. Ако можете да намерите малък пакет с тебешир в кухнята , знайте: собствениците са истински гурута в областта на битовия живот, особено при печката.





Снежнобяли покривки

Оказва се, че покривката не може да бъде чиста само с обикновено изпиране. Ако търкате тъканта с тебешир преди измиване, тя ще запази белотата си, а жълтенето върху нея ще се появи съвсем скоро. Номерът работи и с дрехи.

Сбогом лоша миризма

То се отнася по-скоро не до кухненските шкафове, а до помещенията за съхранение - със сигурност. Неописуемата миризма на запушен канал през лятото примерно, която се появява на места, където се съхраняват приборите, изчезва, просто трябва да поставите няколко парчета креда : тя е много пореста и бързо абсорбира всички миризми.





Защита от вредители

Кредата не плаши молецът, но мравките се опитват да не преминат начертаната от него линия. Този лайф трик е полезен за всички, които имат лятна кухня или къщичка.

Долу мазни петна

Свикнали сме да търкаме мазното петно ​​със сол. Солта, между другото, се справя с премахването на петна, но не толкова добре колкото кредата. Намажете проблемната зона и изчакайте 10 минути.

Лъскави прибори за хранене

Искате ли да видите отражението си в лъжици? След това сложите едно парче креда в кутия с инструменти. Креда абсорбира не само миризмите, но и влагата, тя ще предпази среброто

Без мръсотия по стените

Ако кухнята е декорирана в ярки цветове, появата на петна по стените и дори на тавана е въпрос на време. Кредата ще ви помогне да се справите с тях.





Тези 6 кухненски трика ще запазят приборите и ще помогнат за поддържане на кухнята чиста и свежа . Разбира се, тези правила работят извън нейните граници. Например, можете да поставите креда в набор от инструменти, за да ги предпазите от ръжда, а също така да използвате креда в козметологията - тя перфектно избелва ноктите. Полезно нещо, така или иначе.

Можете да закупите креда във всеки магазин за канцеларски материали, а една опаковка може да издържи години. Ако откриете, че креда е подходяща в кухнята, както и ние, споделете нашия материал с приятелите си!


Четете още:

🔴 Холивудска звезда празнува годишнина с българска носия

🔴 Плевнелиев с частен басейн в гръцкото си имение (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

🔴 Прости правила, които ще ви спасят от рак





Източник: За Жената





Коментари

горе