Сиромахов останал извън партията на Слави, за да води новото шоу?



Съдът може да откаже регистрация заради името на “Няма такава държава”, предупреди Огнян Герджиков

Иво Сиромахов, единственият от сценаристите на “Шоуто на Слави”, който не зае ръководен пост в учредената в събота партия “Няма такава държава”, ще отговаря за новия телевизионен проект на Слави Трифонов. Той вероятно ще е и лицето на новото шоу, което подготвя екипът. Това е и причината Сиромахов да не влезе в ръководството на партията, чийто лидер ще е Слави Трифонов, научи “24 часа”.

Самият Сиромахов вчера не пожела да разговаря с репортер на “24 часа”, за да коментира темата.





“Няма такава държава” може и да не бъде регистрирана от Софийския градски съд заради името си, коментира пред националното радио пък бившият шеф на Народното събрание и служебен министър-председател Огнян Герджиков.

“Законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността.





А нарушение на това изискване се съдържа още в името на самата партия “Няма такава държава”. “Няма такава държава” е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми. Но за да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че “няма такава държава”, ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация”, обясни той.

Слави Трифонов има три месеца да регистрира партията си, след като в събота направи учредително събрание. Той ще трябва да представи пред съда и списък с поне 2500 членове на организацията.






Четете още:

🔴 Румен и Деси Радеви се снимаха с фенове на концерт на Георги Христов (СИМКИ)

🔴 Джинджифил, зехтин и мед и забравих какво е бял косъм

🔴 Срина се голям наш туроператор! След 24 години на пазара "Астрал холидейз" фалира, повлечена от партньора си "Томас Кук"





Източник: 24 часа





Коментари

горе