Домашна помощница гледа Йосиф Сърчаджиев  





Йосиф Сърчаджиев и съпругата му Райна са наели жена, която да им помага с домакинството в скромната им къща в ловешкото село Кирчето. Там през последните няколко години актьорът и половинката му живеят на спокойствие и сред природата.






Понеже Йоско имал сериозни затруднения с придвижването, а и недовиждал, не можел да се грижи за двора, както му се искало. Помощницата отговаряла за цветята и растенията в градината им, но и дейно се включвала в домакинството, когато Райна не можела да се справя с някои тежки битови задачи. Срещу скромна сума пари прислужницата била на разположение на Сърчаджиев и жена му, а те се чувствали по-добре, знаейки, че винаги има на кого да се обадят при нужда.






В китното селце двамата попаднали преди време случайно, търсейки място, което хем да е близо до гората, хем да има язовир наоколо. Първоначално в къщата, която днес е пълна с мебели и спомени, нямало абсолютно нищо. Артистът, докато все още бил по-здрав, измайсторил повечето от удобствата им. Той твърди, че и преди да се нанесат, във вилата имало дух и уют, вероятно останали от предишните собственици.






Макар да му се искало идилията да бъде пълна и с Райна да си гледат животни, които да им дават яйца и мляко, за момента можели да обгрижват само двете кучета, които вече имат. С тях Сърчаджиев е неразделен и ги взима дори когато с жена си идват в София. Домашните му любимци му били и водачи и му помагали да се ориентира по-добре в градската среда. „Трудно се движа вече. То не е свързано само с болестта. Минават години. Ама ще се оправим, бе. Ще се оправим, защото няма какво да правим друго“, каза наскоро актьорът, който преди време бе повален от инсулт и в продължение на години се бори да проходи отново и да възвърне речта си.






Четете още:

🔴 Свекърва ми разкри тайната на перфектните тиквички, вкъщи хапваме само от тях

🔴 Доналд Тръмп на крака при известен българин СНИМКИ

🔴 Свети Мина цери с чудо





Източник: Ретро





Коментари

горе