Камион уби дете в Русе (ВИДЕО)



6-годишно дете загина в Русе, след като бе блъснато от камион.

Инцидентът е станал около 11:30 на улица в кв. „Долапите“. Шофьорът е избягал и се издирва от полицията, съобщи Русе Медиа.





Момиченцето се е разхождало с баба си, когато камионът е връхлетял отгоре му. По разкази на очевидци гледката е била страшна. Бабата е в шок, а изпратеният екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта на детето и е дал успокоителни на възрастната жена.






Полицията е открила шофьора на камиона, който блъсна и погуби по-рано днес в Русе петгодишно дете.

Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град, предава БТА.

Както вече ви информирахме, сигналът за инцидента е постъпил на тел. 112 в 11:32 часа. Според първоначалната информация камион е блъснал дете на ул."Бяла черква". Изпратените екипи на полицията и на Спешна помощ само са констатирали смъртта на петгодишното момиче.






Полицията предприе издирване на шофьора, тъй като той не спрял на местопроизшествието. Така два часа по-късно униформените са открили посочения от свидетели товарен камион. Той е с марка "ГАЗ-53", а негов шофьор е 76-годишен мъж.

Изяснява се съпричастността му към пътнотранспортното произшествие.






По данните на очевидци полицията е провела оперативно-издирвателни мероприятия и е установила товарния автомобил ГАЗ-53 и водача му в град Русе. Изяснява се съпричастността на възрастния водач към пътнотранспортното произшествие.

Според първоначалните обяснения, които е дал пред полицията, той не е разбрал за инцидента, информира Русе Медиа. Предстоят огледи на превозното средство, но е голяма вероятността детето да е попаднало под задните гуми и шофьорът действително да не е видял какво се е случило. Засега той не е задържан, но все още разследването продължава. Камионът е превозвал вар от бившите свинарници към града.

Както писахме, инцидентът е станал около 11:30 на улица в кв. „Долапите“. Момиченцето се е разхождало с баба си, когато камионът е връхлетял отгоре му. По разкази на очевидци гледката е била страшна.






Съседката Йорданка Камарашева е била една от първите, които са се притекли на помощ, след като чула виковете на бабата. „Като идвам тук, на мястото, гледам детето окървавено. Питам бабата какво стана, каза – мина един камион, тук отдолу. Голям, син. Разхождали са се с кучето и камионът е дошъл откъм от свинарниците и е завил. Как , къде се е шмугнало детенцето, не е ли видял този, че го е блъснал“, разказва жената.

От общината имат готовност да помогнат на семейството.


Четете още:

🔴 Андреа за Кобрата: Видях те с друга, не казвай, че съм луда!

🔴 Ревност или алчност за имоти стои зад убийствата на Дарина и едногодишната Никол

🔴 Станишев показа децата (УНИКАЛНИ СНИМКИ)





Източник: dunavmost





Коментари

горе