4 симптома, че имате недостиг на витамин Д! Разпознаването на симптомите на дефицит може буквално да спаси живота ви!



Витамин Д е мастноразтворим витамин, произвеждан от организма в резултат на слънчевата светлина. Той подпомага усвояването на калция и помага за регулирането на нивата на фосфатите. Дефицитът на витамин Д е свързан със сериозни здравословни проблеми както при деца, така и при възрастни, като костна слабост и имунен дефицит; обаче симптомите могат да бъдат трудно откриваеми и може да не се появят, докато състоянието стане е сериозно. 





Свръхчувствителност към болка. Ако дори малка синина се превърне в проблем за вас, може би проблемът е в недостиг на витамин Д. Симптомът не е най-очевидният и най-важното, изобщо не е обективен: в края на краищата всеки има свой праг на чувствителност. Независимо от това, слушайте тялото си и се опитайте да оцените безпристрастно собственото си състояние.





Умората. По принцип това може да бъде свързано с липса на цял комплекс от витамини, а витамин Д играе значителна роля тук, така че в името на собственото си здраве не бъдете твърде мързеливи, за да отидете на лекар. Според проучвания спортистите, които имат дефицит на този компонент, винаги показват по-лоши резултати от тези с витаминен баланс.





Високо кръвно налягане. Витамин Д влияе директно върху работата на сърцето, така че дефицитът му може да доведе до хипертония.

Продължителни алергични реакции: при хора с нормално съдържание на витамин Д алергичните реакции се проявяват по-слабо. Затова се облегнете на сьомга и скумрия!





Ако смятате, че може да имате дефицит, важно е да говорите с вашия лекар и да измерите нивата.

Можете или да увеличите излагането на слънце, да ядете повече храни , богати на витамин Д, като мазни риби или обогатени млечни продукти. Можете също така да намерите най-различни добавки с витамин Д






Четете още:

🔴 6 лоши навика, които карат метаболизма ни да изпадне в летаргия и пречат на отслабването:

🔴 Серафим Тодоров от Мюнхен: Зле съм, болестта ми такова ма***ата!

🔴 ИЗРОДИ! Държат старец 3 дни без вода, за да му вземат апартамента





Източник: За Жената





Коментари

горе