Дървото на живота се гледа лесно



Дървото на живота се гледа лесно, но малко хора знаят, че то лекува. Във всеки дом има поне по едно растение. Грижим се за цветята у дома и често дори не знаем за полезните им свойства и благоприятното влияние, което могат да окажат те върху здравето ни. Днес ви представяме растението красула или по-познато като дървото на живота. То се гледа лесно, а може да ни помогне срещу различни здравословни проблеми.





И така, ето и някои от болестите, които можем да преборим с това растение. Ако получим херпес, трябва да измием листа от красула, да изцедим сока им и да мажем мястото с него на всеки 30 минути, за да се отървем от херпеса.
Това растение може да ни помогне и при възпалено гърло. Взимаме 10 листа красула, изцеждаме сока им и го разреждаме с около 200 мл преварена вода. Правим гаргара с разтвора няколко пъти дневно и скоро ще усетим промяната.





Растението може да ни помогне и при хемороиди. Трябва само да вземем няколко листа, да ги нарежем и да ги сложим върху областта. Също така можем да използваме листата и за да се излекуваме от изгаряния, стрии и кожни рани. Само трябва да сменяме превръзката от листа на всеки няколко часа.
Премахване на мазоли – за да накарате болезнения и грозен мазол да изчезне вземете листо от лечебното дърво на живота и обелете неговата ципа.





Наложете го върху засегнатия участък и превържете, за да не се мести, защото трябва да остане там за през нощта. Тази процедура се повтаря до напълното изчезване на мазола. Лечение на рани от порязване или изгаряния – трябват ви листа от растението (в зависимост от големината на раната), които се намачкват на каша. Тя се налага върху раната и се закрепя добре с бинт.





Наложения компрес се сменя на 3 часа. Лечението е с различна продължителност, до зарастването на раната.
Враснали нокти – вземете листо от лечебното дърво на живота, отстранете ципата му и го разрежете на 2 части.
Направете компрес с него върху участъка, който се е възпалил. Сменяйте компреса през няколко часа. Лечението се прекъсва, когато се възстановите.

Срещу болки в ставите и мускулите – откъсвате 5 листа от растението, измиват се добре под течаща вода и после се смилат. Листата се поставят в стъклен съд и се заливат с 250 милилитра водка. Прибирате лека за 21 дена на тъмно, като от време на време го разклащате. С чудотворния лек от листата на дървото на живото се мажат засегнатите участъци всяка вечер.






Четете още:

🔴 Нека всеки българин да сподели! Това е важно за всички! Най-тежките болести ще бъдат излекувани, ако направите това

🔴 Доведеният син на Ламбо: Не успях да му кажа сбогом, Бос!

🔴 Битката при Дойран и поражението на англичаните





Източник: vsekidnevno





Коментари

горе