Стефанова с втори медал от европейското



Гросмайстор Антоанета Стефанова спечели бронз на европейското първенство по ускорен шахмат в Монако. Българката завърши на трето място с актив от 8,0 точки след изиграването на 11 партии. Шампионка стана рускинята Александра Костенюк с 9,0 точки. Със същия актив, но с по-лоши допълнителни показатели, на втора позиция завърши Олга Гиря също от Русия.





Това е втори медал за Стефанова в Монако, след като преди два дни заслужи сребро на континенталното първенство по блиц шахмат, като титлата отново спечели Костенюк.





В същото време гросмайстор Веселин Топалов завърши на пето място във второто издание на турнира по шахмат "VIII Сентенарио" в испанския град Саламанка.





Миналогодишният победител Топалов събра 3,5 точки след две победи, три ремита и две загуби в седемте изиграни партии.





Шампион без поражение стана Едуардо Итурисага от Венецуела с 6,0 точки, следван от 16-ия световен шампион във версия ФИДЕ Руслан Пономарьов (Укр), който също не допусна загуба, но завърши с актив от 4,5 точки. Трети се нареди представителят на домакините Мигел Руис с 4,0 точки. Четвърта завърши четирикратната световна шампионка при жените Хоу Ифан (Кит) с 3,5 точки и по-добри допълнителни показатели от Топалов заради победата над българина в прекия двубой.






Четете още:

🔴 Ленчето от Лом, Елин Пелин и тяхната истинска история

🔴 Лили Иванова с невероятна интимна изповед за двама известни футболисти

🔴 Това ли е новата на Ивайло Захариев?





Източник: Монитор





Коментари

горе