По-добра от машина на времето за кожата на лицето! Мощна подмладяваща маска 5 в 1 с кисело мляко:



Ползите от киселото мляко сме обсъждали неведнъж - хранителните му показатели са изключителни, затова то присъства традиционно в почти всички диети за отслабване. Но днес продължаваме да разкриваме темата за киселото млято и този път ще говорим за млякото като козметичен продукт.

кефир





Със сигурност знаете и може би сте изпитали свойството на киселото мляко да избелва и успокоява кожата. Но магическата сила на уникалния ферментирал млечен продукт не се ограничава до това! Загуба на тонус, ранно повяхване, бръчки, разширени пори, сухота, белене - киселото мляко ще помогне при всички тези проблеми! Днес ще ви разкажем повече за полезните свойства на този млечен продукт за кожата и ще ви научим как да си направите подмладяваща маска 5 в 1 с кисело мляко :





кисело мляко за кожата

Кисело мляко за кожата

  • То е подходящо за всеки тип кожа (включително чувствителна).
  • За маската е подходящо кисело мляко с всякаква свежест (дори с изтекла годност).
  • Можете да прилагате кисело мляко върху кожата си всеки ден.
  • То съдържа всичко, от което кожата се нуждае: лактобацили за нормализиране на дейността на мастните жлези, протеин за възстановяване, млечна киселина за почистване и подмладяване, витамини за подхранване на клетките.
  • Киселото мляко може да се използва като почистващо средство за много суха кожа и като тоник след измиване за нормална.
  • Незаменима съставка в маските за зряла кожа: премахва пигментацията, свързана с възрастта, изравнява тонуса и подновява горните слоеве на епидермиса.
  • Биотинът в състава му активно се бори срещу стареенето на клетките, помага за премахване на бръчките.
  • Ефективен антисептик за мазна кожа. Комплекс от полезни бактерии, който е уникален за киселото мляко, елиминира патогенната микрофлора на повърхността на кожата, нормализира липидния баланс и повишава защитната му функция.




Мощна маска с кисело мляко против стареене

маска с кисело мляко

Подхранва, овлажнява, изглажда, озарява, стяга кожата.





Маска 5 в 1! Препоръчваме да извършите процедурата в почивен ден, тъй като отнема известно време.



Намажете добре почистеното лице с кисело мляко. Когато този слой изсъхне, нанесете следващия отгоре. Общо нанесете 10 слоя. Когато последният слой изсъхне, навлажнете кърпа с гореща вода и поставете върху лицето за 3 минути. Измийте маската с топла вода.





Киселото млякоможе да се комбинира с почти всякакви други компоненти: сок или каша от алое, яйчен жълтък, мед, кокосово масло. Вземете предвид индивидуалните характеристики на кожата.

Бъдете здрави и красиви!


Четете още:

🔴 20 празнични модни маникюра 2020 г.! Актуални и неустоими за стилни дами!

🔴 Вижте кой наследи големия Стефан Данаилов СНИМКА

🔴 Плеймейтка е шофирала мощното "Ауди" от ужаса на "Тракия", ето как изглежда тази сутрин! (ВИДЕО)





Източник: За Жената





Коментари

горе