МАДЛЕН АЛГАФАРИ: ЧАША СЪЛЗИ МОЖЕ ДА ВИ ОТРОВИ, А НАСЛАДАТА СЕ КРИЕ В ЧОВЕШКОТО ОБЩУВАНE



Да започнем оттам, че Мадлен Алгафари е психо-телесен терапевт. Работи на територията, където психичното здраве се среща с физическото.

Има много видове психотерапия и всички те са внучки на психоанализата, а психотелесната психология работи с най-широкоспектърната парадигма, с двете страни на монетата- душата и тялото.

Разговорът ни с нея минава през много теми. Страх от лекар или липса на възпитание отлага ходенето на лекар, докато наистина нещо ни заболи?





За стереотипите, които ни разболяват. За пътуванията, при които можеш само да редуваш краката и да не мислиш за нищо. За любовта като лекарство.

„Сами се разболяваме и сами се лекуваме. И в двете има доза невежество“





От нея разбираме, че всеки орган има и психологичен смисъл и ние не си даваме сметка, че не винаги поглъщаме отровите с храна и лекарства. Тровят ни лоши мисли, страхове, премълчаването, гнева, егото.

„Прошката не е заради другия, прошката е заради самите нас, за да ни е добре“

Разговорът ни минава и през темата за зависимостите и ни напомня, че истинските удоволствия са свързани с контакта с другите хора. Когато той липсва, идват зависимостите.





И на края как да се научим да слушаме тялото си?

„Душата говори тихичко и за да я чуем, трябва да сме на тихо“

Чуйте разговора ни и си откраднете идея как да останете насаме със себе си, да разтворите времето и пространството, за да сте здрави и щастливи. Отвъд теорията ще разберете много за Мадлен, за нейните пътешествия, обичта към животните, за това какво я окрилява и какво я заземява.





И говори толкова увлекателно, че след като я чуете, ще се заслушате и във вътрешния си глас.

При мен се случи…


Четете още:

🔴 Безработният внук на Цар Киро се похвали с джип за стотици хиляди и се позова на Христос (СНИКИ)

🔴 Илиян Василев: Да сте видели Пеевски, Доган или Борисов да правят музей с парите си?

🔴 МВР издирва четирима опасни бандити, виждали ли сте ги?





Източник: tripleeye





Коментари

горе