Препарирани пеперуди родиха голяма любов и сватба



Няма шанс Св. Валентин и Трифон Зарезан да скарат пловдивчани, сочи проучване на "Марица". Нито един от двата празника не е пренебрегнат. Все повече хора смятат, че виното и любовта са неизбежно свързани, а двойният празник гарантира дълга и щастлива връзка. Може би и затова Денят на любовта всяка година се превръща в най-желаната дата за изричането на брачната клетва.





Тази година осем двойки избраха да се врекат във вярност точно на 14 февруари. Две от тях разказаха пред "Марица" как и защо избрали датата за заветното "да".  

 Александър и Первин твърдят, че любов от пръв поглед ги е завела до брачния олтар, но всъщност всичко започва от препарирани пеперуди. Двамата се срещнали на ентомологична сбирка. Сашо е полеви агроном, докато бъдещата му съпруга работи в лаборатория в Аграрния университет. Младоженецът отишъл на сбирката да купи 50 вида препарирани насекоми, а продавачката била Первин. За нейно съжаление той се отказал от покупката, но разговорът сложил начало на бурна любов и така вече година и осем месеца. Сашо е родом от Добрич, докато Первин е от плевенското село Славяново. Романтичното предложение за брак дошло по Коледа в бижутериен магазин до Джумаята. Двамата чакат рожба, която трябва да се роди през август тази година. Новината за бебе Первин съобщила на Сашо по свой начин. Когато годеникът й се прибрал от работа, тя му дала увито нещо в ръцете с обяснението, че това е подарък за него. Когато го разопаковал,  вътре открил биберон.





Ивайло и Стефани пък са заедно от пет години. Той работи във финансовата сфера, а тя има салон за красота. Няколко пъти погледите им се засичали на различни места в града под тепетата. Стефани направила решаващата крачка, като изпратила покана за приятелство във Фейсбук, но кореспонденцията в следващите дни зациклила. Един ден отново се засекли в заведение и Иво този път решил да пита бъдещата си съпруга дали знае кой е, или е изпратила поканата ей така. "Да, Ивайло, знам кой си", отговорила Стефани и после цялата вечер се държали за ръце. 





Младоженецът, който е една година по-голям от нея, не чакал дълго и решил да предложи на половинката си да му стане жена. С приятели уговорил романтичен план за поднасянето на пръстена. Трябвало да стане във вила в родопско село. Но планът пропаднал, защото годеникът не издържал. С пръстен в ръка паднал на колене пред Стефани в спалнята и заради силната емоция изгубил и дума, и ума. 





Младата двойка избрала 14 февруари за сватбата, тъй като датата се оказала специална за семейството на Ивайло. Майка му Таня се омъжила за баща му Стефан преди 30 години на същата дата и до днес са заедно. За да продължат традицията за здрав брак, бъдещите младоженци също решили да узаконят връзката си на празника на влюбените. Първо ще подпишат в Дома на младоженците, а след това ще почерпят близки и приятели в заведение в Капана. Все още не са решили къде да прекарат медения месец.   


Четете още:

🔴 В Румъния: Германски тинейдъжри - държани "като роби"

🔴 Седем години без големия Тодор Колев

🔴 На косъм от смъртта: Тираджия оцеля, след като стоманен прът мина през предното стъкло





Източник: Марица





Коментари

горе